V americkém Oregonu začnou odstraňovat rasismus z matematiky. Učitelé mají přestat žádat správné odpovědi a zadávat domácí úkoly

Sdílet

V americkém státě Oregon se úřady rozhodly rázně skoncovat s rasismem a bílou nadřazeností v matematice. Pro učitele matematiky připravily školení. To jim má vysvětlit, že současná matematika je rasistická a je třeba to změnit. Návod je jednoduchý: učitelé mají přestat po žácích vyžadovat správné odpovědi, mají přestat vyžadovat kontrolu domácích úkolů a raději nemají domácí úkoly zadávat vůbec – zavání to totiž rasismem!

Podle autorů programu na matematické otázky existuje více odpovědí a je třeba být názorově neutrální. Co to bude znamenat v praxi? Na otázku kolik je 2+2 nebude žádná špatná odpověď! Všichni dostanou A (obdoba české 1) a vesele půjdou domů. že nebudou nic umět a budou na úrovni obyvatel slamů z měst tropické Afriky? Právě o to přece jde! pro české děti se chystá stejný úděl, tak ať se podporovatelé Babiše, ČSSD, ODS, TOP 09, KDU, Pirátů a STAN potom nediví, že jsou jejich děti hloupé!

J. Nowak, Chicago, USA


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *