Polsko si oficiálně stěžuje na urážlivé útoky proti polským politikům během německého karnevalu

Sdílet

Polská ambasáda v Německu si oficiálně stěžovala na jeden z 8 alegorických vozů během tradičního karnevalu v  Düsseldorfu. Alegorický vůz prezentoval polského předsedu vládní strany PiS J. Kaczynského jak křížem zatlouká hřebík do prsou ženy. Na té je napsáno „právo na potrat“. Je to reakce propotratových sil v celé západní Evropě na vyhrocenou situaci v Polsku, kde po přijetí protipotratového zákona (z důvodu ochrany života počatého dítěte) zahájily feministické síly podporované ze zahraničí agresivní kampaň proti vládě a polské katolické církvi.

Tradiční karneval byl letos kvůli nekonečnému korona lockdownu omezen pouze na 8 vozů a byl zcela bez diváků. Podle organizátorů a autora vozu J. Tylliho bylo cílem zaútočit na polskou vládu a podporovatele omezení potratů.

Konzervativní polská vláda se začíná velmi významně emancipovat a získávat zpět svojí suverenitu. Podobné diplomatické gesto by bylo ještě před 5 lety nemyslitelné. Dovede si čtenář představit podobnou reakci od „české“ vlády? Já nikoliv, té je služba cizím pánům nejvyšším zákonem.

Milan v Německu


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *