Norsko zavede trest vězení za „nenávistnou řeč“ o všech LGBT++P osobách a to včetně soukromé konverzace

Sdílet

Norský parlament schválil zákon, který rozšiřuje ochranu LGBT++P osob před „nenávistnou řečí“ na všechna pohlaví, včetně transsexuálů a bisexuálů. Trestat se bude dokonce i „nenávistná“ řeč v soukromém rozhovoru. Pokud tedy budete v Norsku s kamarádem u piva hodnotit nějakého nepříjemného kolegu a nazvete ho „buzerant“, a někdo vás uslyší a udá, tak vám bude hrozit 1 rok vězení. Interpretovat jako zločin bude možné i různé dvojsmysly a to již bude naprostý ideozločin.

Kritikové proto oprávněně poukazují na to, že se jedná o pokus o umlčení kritiky agresivní agendy LGBT++P spolků a jedinců. Ti se jako jistá další vyvolená menšina ocitnou zcela nad zákonem.

Podle stejné šablony se ale jede v celé Evropě. Nebo snad někdo věří, že si ministr „červený svetr“ vymyslel předsudečnou nenávist sám? On je přece jen loutka skupiny lidí, která se považuje za vyvolené majitele světa a nás všechny ostatní považují za své otroky. Necháme si to od nich ale líbit? Nebo na ně konečně ukážeme prstem a začneme konečně řešit příčinu problému? Jde přece o naše životy a budoucnost našich dětí!

Vědátor


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *