Italský výrobce kávy musí po článku v německých novinách změnit logo. Donutil ho k tomu německý řetězec

Sdílet

Italský výrobce pražené kávy Lucaffé musí změnit logo, které obsahovalo postavičku černocha Luise. Je to kvůli nátlaku německého řetězce s elektronikou MediaMarktu, který má jeho kávu v sortimentu a tvoří asi 10% prodejů italské pražírny.

Vše spustil článek v německých novinách Süddeutschen Zeitung letos v lednu. Tam novináři obvinili výrobce z podpory „rasových stereotypů“. Výrobce sice nabídl novinářům vysvětlující schůzku, to ale odmítli. Podle jednoho z novinářů Michaela Brennera, jeho rodiče prý přežili holocaust a tak prý ví, co mohou slova a symboly způsobit. Na základě článku začal MediaMarkt vyhrožovat výrobci stažením jeho výrobků z prodeje.

Podle majitele pražírny Gian Luca Venturelliho byla postavička černocha Luise inspirována zpěvákem jedné brazilské samba kapely a dosud si nikdo nestěžoval a nikdo se necítili uražený.

Nové logo proto bude obsahovat i bílou mama Luise a jejich syna s hnědou barvou pleti. Budou pan Brenner a jemu podobní konečně spokojeni? Je to jeden z mnoha dalších útoků podobných lidí na tradiční evropskou (německou) kulturu, zvyky a tradice. Zase stejná jména, zase stejné postavy, zase stejná ideologie.

Ale nepropadejte konspiračním teoriím, vše se děje náhodou a pokud vidíte nějaké vzorce chování u určité skupiny lidí, pak vám třeba sociolog Petr Hampl vysvětlí, že jde o výkonnější mozky.

Milan v Německu


Sdílet

One Reply to “Italský výrobce kávy musí po článku v německých novinách změnit logo. Donutil ho k tomu německý řetězec”

  1. „Nové logo proto bude obsahovat i bílou mama Luise a jejich syna s hnědou barvou pleti. Budou pan Brenner a jemu podobní konečně spokojeni?“

    Je to podle Kalergiho, tak nejspíš spokojeni budou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *