Majitelé kanadské židovské restaurace, kteří si vymysleli antisemitský útok a byli obvinění z podvodu, uprchli před soudem do ciziny

Sdílet

Majitelé židovské restaurace BerMax Caffe and Bistro v kanadském Winnipegu si loni na jaře vymysleli antisemitský útok na svůj podnik. Posprejovali si podnik antisemitiskými nápisy a poničili interiér. Bylo z toho tehdy velké vyšetřování a odsuzování antisemitismu. Jenže policie nakonec prokázala, že si majitelé vše vymysleli. (Psali jsme zde) Důvodem byla pravděpodobně touha majitelů po bezpracném obohacení a také toho možná chtěla využít židovská komunita k získání dalších výhod a omezení možnosti kritiky svých členů ze strany veřejnosti.

Policie obvinila majitele z podvodu a letos v říjnu měl proběhnout soud. Soudkyně ale musela konstatovat, že obžalovaní opustili zemi a nemají v úmyslu se vrátit kvůli soudnímu jednání. Rodina se údajně vystěhovala do Los Angeles a pravděpodobnost jejich vydání je rovna nule.

Tak to holt u nás za mořem chodí. Všichni jsou si rovni, ale někteří jsou si víc rovni.

Aron G.


Sdílet

One Reply to “Majitelé kanadské židovské restaurace, kteří si vymysleli antisemitský útok a byli obvinění z podvodu, uprchli před soudem do ciziny”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *