„Izrael je můj druhý domov“, „Jsem Taiwanec“, „Omluvte se vietnamským drogovým dealerů“, to jsou „české elity“ po roce 1989. Chtěl M. Jakeš, nebo L. Štrougal dělat z ČSSR Sovětský svaz?

Sdílet

Rok 1989 přinesl obrovskou změnu celé naší zemi. Také se díky tehdejšímu převratu na scéně etablovaly nové politické elity. Jaký měly a mají vztah ke své vlastní zemi a národu demonstruje pár výroků.

Prezident Zeman (údajně vlastenecký prezident) v roce 2018 při návštěvě Izraele, „Izrael je můj druhý domov“. Proč měl potřebu M. Zeman pronášet podobné výroky (ačkoliv není Žid) právě v Izraeli a né třeba v sousedním Slovensku, by jistě stálo za vážnou debatu?!

Nebo letos při neobvyklé návštěvě předsedy senátu Vyskočila na Taiwanu, „Jsem Taiwanec“. To mu poradil jeho řídící orgán americké ambasády v ODS, nebo ambiciózní manželka z malého města? Byla to situace dosti komická, protože do té doby zcela neznámý Vyskočil nebyl ještě na svoji roli připraven a svůj projev prokoktal a problekotal jako postavička z komediálního filmu.

Když v roce 2018 vyjevil tehdejší místopředseda vlády L. Zaorálek prohlásil veřejně, že vietnamská komunita v ČR je organizovaný zločin, bylo trapné ticho. Zaorálek jen řekl nahlas to, co každý ví. Výjimku udělal dlouhodobý zástupce vietnamských „podnikatelů! Europoslanec OSD J. Zahradil, který vyzval Zaorálka k omluvě Vietnamcům – „drogovým dealerům“. Bylo to tehdy tak trapné, že se k Zahradilovi raději nepřidal ani nikdo další z tábora podporovatelů nebílé imigrace z celého oficiálního politického spektra.

Co z výše uvedených náhodně vybraných výroků plyne? Současné „české politické elity“ nemají ke své zemi a národu žádný vztah. Jejich touha sloužit cizímu pánovi proti vlastní zemi je jejich nejvyšší metou a projevovat opovržení vlastní zemí a národem se snaží pokud možno co nejhlasitěji. Za to doufají, že ji pán dovolí tuhle vzít nějaké „všimné“, támhle něco „odklonit“ do své kapsy (s výjimkou M. Zemana), což je základ liberální demokracie – dosazovat do vedení lidi s morální vadou, které je pak možno snadno z ciziny řídit. Jen jim nedochází, že až ve službě cizímu pánovo svoji zemi zcela zničí, tak už je pán nebude potřebovat a nechá je zahynout s národem, který tak nenáviděli.

To mě nutí porovnat to s „elitami“ před rokem 1989. Jistě byly to nomenklaturní kádry sloužící pochybné marxistické ideologii, ale třeba M. Jakeš, nebo L. Štrougal určitě nechtěl z ČSSR dělat Sovětská svaz, nebo sem stěhovat statisíce Kazachů, Uzbeků, nebo Rusů jako si přejí současné „elity“ v případě černochů, muslimů. nebo Vietnamců.

Jak podobnému stavu čelit? Nebát se říkat pravdu a těchto sluzích ciziny. Že nás budou obviňovat z neonacismu, antisemitismu, rasismus, xenofobie?! Tak ať mě nějaký protičeský klaun nemůže urazit.

Miloš Zastrčil


Sdílet

One Reply to “„Izrael je můj druhý domov“, „Jsem Taiwanec“, „Omluvte se vietnamským drogovým dealerů“, to jsou „české elity“ po roce 1989. Chtěl M. Jakeš, nebo L. Štrougal dělat z ČSSR Sovětský svaz?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *