Vládní epidemiolog R. Maďar má „vedlejšák“. Sedí v dozorčí radě největšího distributora očkovacích vakcín v ČR – firmy Avenier a.s.

Sdílet

Vládní epidemiolog doc. R. Maďar se do povědomí veřejnosti nedávno zapsal tím, že poučoval ze zahraniční dovolené českou populaci o skromnosti. Nyní ale začínají na veřejnost vyplouvat i další zajímavá fakta. Doc. Maďar totiž není pouze pedagogem na LF v Ostravě a předsedou „koalice na podporu očkování“, on je i členem vedení společnosti Avenier a.s. se sídlem v Brně. Majitelem firmy Avenier je společnost AGEL a.s., která provozuje řadu zdravotnických zařízení v ČR i zahraničí.

Ta je podle svých webových stránek největším distributorem očkovacích vakcín v ČR. Firma se rovněž zaměřuje na cestovní medicínu, tady na očkovaní proti „cestovním“ rizikům. Na stránkách se dokonce píše „Naší vizí je svět, …kde se lékař soustředí na odbornou činnost spočívající v osvětě, identifikaci rizik pro pacienta, indikaci očkování a následně na samotný výkon očkování. Na vše ostatní … má nás!“
(DIVIZE DISTRIBUCE)

Podle výroční zprávy z roku 2019 dodala firma na český trh za 10 let činnosti 25 milionů očkovacích látek! V roce 2019 měla firma obrat ca 2,5 mld. Kč a zisk 127 mil. Kč. Očkování (obzvlášť to hrazené ze zdravotního pojištění) je dobrý business, co?! Všechny údaje o firmě jsou ke stažená zde.

Pokud má někdo otázku, kde vzal Doc. Maďar na drahé hodinky, tak tady by mohla být odpověď.

V blízké budoucnosti by měl doc. Maďar společně s prof. Prymulou rozhodovat o (povinném) plošném očkování proti koronaviru zatím ještě nevyvinutou a netestovanou vakcínou od západních farmaceutických firem.

Jak se asi bude doc. Maďar (prezentující svoji zálibu v luxusu a cestování) rozhodovat? Jako odpovědný člověk s ohledem na zdraví populace, nebo jako člen vedení firmy, která bude mít z očkování finanční profit? Co myslíte?

Necháte se naočkovat vakcínou, na kterou si západní farmaceutické firmy nechaly od vlád podepsat prohlášení, že neponesou odpovědnost za případné vedlejší účinky? Kterou navíc u nás budou propagovat a nařizovat lidé jako doc. Maďar a prof. Prymula. Já rozhodně ne a to ani v případě, že by mi to nařídil zaměstnavatel!

Doc. Maďar je původem Slovák ze Žiliny a vystudoval LF v Martině a jeho specializací je epidemiologie.

Zajímalo by mě, zda se současná vláda pokusí najít konečně odborníka na epidemiologii a vakcinaci, který nebude v tak flagrantním konfliktu zájmů jako jsou pánové Maďar a Prymula (o podnikání prof. Prymuly jsme psali zde). Nebo je to nutná podmínka pro výkon podobných funkcí, že dotyčný musí mít nějakou podivnou podnikatelskou aktivitu s farmaceutickými firmami!?

Prometheus


Sdílet

8 Replies to “Vládní epidemiolog R. Maďar má „vedlejšák“. Sedí v dozorčí radě největšího distributora očkovacích vakcín v ČR – firmy Avenier a.s.

  1. Jak může radit v oblasti epidemie někdo, kdo je napojen na distribuci vakcín. Čím víc se lidi budou bát, tím budou ochotnější se nechat džognout, i když třeba narychlo schváleným.
    Kdoví jestli to i jinde nebude tak nějak v bledě zeleném. Oni politici jsou hlavně novináři zatlačeni do kouta.

      1. Ono to vypadá tak, že vyspělá západní medicína je zkorumpovaná zisky farmaceutických megakorporací. Lék vyvinutý již před půlstoletím účinkuje proti tomu novému moribundu. Jenže ono to není lukrativní lék revelidovat, tudíž se sotva používat bude. Musíme přece udat patentované léky de-novo vyvinuté a třeba také schválené ve zrychleném řízení.
        Jelikož se jedná článek jako jeden z mála, který je tu věnován problematice koronaviru, upozornil bych tu na jeden článek s rozhovorem https://www.info.cz/podcasty/kapitola-podcast/druha-vlna-je-jen-marketing-zaloudik-podcast , hovoří tam prof. Žaloudík, ač je specializací onkolog, celkem beru jeho názor, že Covid19 má tak velkou reklamu, že zastínil i horší choroby.

  2. Hlavní vládní epidemiolog pracuje pro výrobce vakcín! To už má Bureš českého goje za úplného vola….

  3. Ať už jde pan Maďar do prdele a nestraší slušný lidi. Kdyby nebylo pandemie covidu, nikdo ho nezná jako Prymulu a dalších pár strašáků.

  4. Bioarcheologové na základě analýz DNA objevili nový druh člověka Homo covidus – vyskytoval se mezi roky 2020-2045, jedinci měli oproti předchůdcům roušku jako součást svého organismu, později se vyvinulo u nich osobní silové pole, které zajišťovalo společenský odstup. Bohužel měl tento druh člověka částečně zakrnělou přirozenou imunitu, sic ji kvůli přirozené roušce nepotřeboval. Pokud se u jedince vyskytla banální choroba, musel být hospitalizován a mnohdy na plicním ventilátoru. Zdravotnictví bylo tím citelně zatíženo, obrovský zisk z toho měly farmaceutické firmy.

  5. Každá cizácká vakcína je podezřelá. Nikdy nevíte, co ještě má za funkci. Žádné stížnosti ani odškodnění nepomohou.
    Jak je to s naší vakcínou?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *