Vedení Prahy radí v boji proti koronaviru očkování proti zápalu plic. Jsou to jen hlupáci, nebo také mají poradenské firmy jako prof. Prymula?

Sdílet

Vedení hlavního města Prahy vydalo 10 doporučení v boji proti onemocnění COVID19. Hned 2 z nich se týkají očkování. Jednak proti chřipce, ale také proti zápalu plic. Minimálně to druhé musí u odborné veřejnosti i laické veřejnosti vyvolat překvapení. Jedná se nesmysl.

Infekční zápal plic (pneumonie) se zhruba dělí podle původu na bakteriální a virové (zápaly plic mohou být i neinfekční tzv. „pneumonitidy“, ale to je trochu jiná kapitola a určitě se proti nim těžko ochráníte očkováním). Zatím dostupné vakcíny Prevnar 13 a Pneumovax 23 mají chránit právě proti bakteriálním zápalům plic. COVID19 je ale onemocnění virové! Jejich (těch vakcín) výsledky jsou často navíc velmi diskutabilní.

Někteří možná namítnou, že organizmus oslabený nemocí COVID19 je náchylnější k zápalu plic a ten přece může být způsobený i bakteriemi. Jenže zatím se ukazuje, že komplikace s onemocněním COVID19 se v převážné většině (odhady jsou kolem 98-99 procent) týká osob s vážnými chronickými potížemi jako diabetes, kardio vaskulární potíže, chronické selhání ledvin, astma atd. Těmto osobám ale očkování spíš uškodí a rozhodně je neochrání před komplikacemi typu zápal plic.

Pro zdravé lidi a děti jsou podobná očkování nejenom zbytečná, ale i zcela nevhodná kvůli možným vedlejším účinkům vakcín.

Doporučovat proto očkování proti zápalu plic jako ochranu před koronavirem může jen hlupák! On je sice primátor Hřib vystudovaný lékař, ale v oboru nikdy nepracoval (ani není známo, čím se vlastně v minulosti živil). Ve zdravotnickém prostředí je terčem vtipů jako „lékař, který nikdy neléčil“. Teoreticky by ale základní znalosti o pneumonii snad ještě měl v hlavě mít. Druhá možnost je, že se jedná ze strany vedení města Prahy o zištný důvod, kdy chtějí přihrát kšeftík výrobcům vakcín. To by v koronavirové době nebylo nic divného a jsou zde vyzkoušené „obchodní“ modely z minulosti. Zde byl před časem průkopníkem prof. R. Prymula, který si jako předseda vakcinologické společnosti se svojí dcerou Karolínou (tehdy 24) zřídil firmu Biovomed s.r.o. a za „studie“ od farmaceutických firem inkasovali ročně desítky milionů korun (psali jsme zde). Chci v této věci věřit, že vedení Prahy je jen banda hlupáků.

I to očkování proti chřipce je velmi pofidérní a mnoho naočkovaných jedinců přesto chřipkou onemocní! Takže ani tohle očkování vás před koronavirem neochrání!

Z podobných „moudrých“ rad mohou mít profit pouze výrobci vakcín, což jsou západní nadnárodní společnosti. Běžný český občan by se jim měl nejlépe vyhnout!

dr. Prometheus


Sdílet

One Reply to “Vedení Prahy radí v boji proti koronaviru očkování proti zápalu plic. Jsou to jen hlupáci, nebo také mají poradenské firmy jako prof. Prymula?”

  1. Existuje očkováni proti hlouposti a chamtivost? Ze by se nechalI hřib, prymula a ostatní naockovat?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *