Podivná okupace v roce 1968 – 137 mrtvých v celém Československu. Pro porovnání Irák 655 tisíc, Afganistan 158 tisíc, Libye 25 tisíc

Sdílet

V roce 1968 k nám vtrhla vojska Varšavské smlouvy a během okupace zahynulo podle posledních údajů 137 Čechů a Slováků. To je jistě velká tragedie. Podívejme se ale jak vypadá taková demokratická invaze a jaké jsou její následky v počtech ztrát lidských životů. Irák od roku 2003 celkem 655 tisíc obětí. Afganistan od spojenecké invaze nejméně 158 tisíc obětí, Lybie 25 tisíc.

Jedná se vždy o nejnižší odhady a civilní oběti jsou podle všeho mnohem vyšší.

On je také patrný rozdíl v přístupu. V roce 1968 se vojska okupačních zemí nijak nepokoušela zapojit do válečných operací a měla (zjevně) rozkaz nezasahovat proti bouřícím se civilistům. To v Iráku, Afganistanu je to jiné. Tak jsou auta s civilisty preventivně rozstřílena a preventivně bombardovány vesnice a města, co kdyby tam byli teroristé. Nad smrtí civilistů se pak nikdo nedojímá.

Podle čísel to vypadá, že pro místní obyvatelstvo není nic horšího než „osvobození“ demokratickými zeměmi. Nebo jsou to snad lidé druhé kategorie, kteří nikoho nezajímají?

Kdyby podobně zaútočilo irácké civilní obyvatelstvo na americké tanky, tak je Američané bez rozpaků pokosí kulomety

Tragedií je ztráta každého života, ale ono to vypadá, že pod „tyrany“ M. Kaddáfím a S. Hussainem žilo místní obyvatelstvo ve větším bezpečí a lépe než pod loutkovými demokratickými vládami dosazenými okupačními vojsky Západu.

P.S: Nejde mi o relativizaci okupace v roce 1968, ale o zasazení této historické události do kontextu naší doby.

Agun


Sdílet

5 Replies to “Podivná okupace v roce 1968 – 137 mrtvých v celém Československu. Pro porovnání Irák 655 tisíc, Afganistan 158 tisíc, Libye 25 tisíc

    1. a hlavne to nebyla zadna okupace…Vojska nebyla nepratelska, ale naopak spojenecka bez ohledu na nestastny zpusob reseni krize…krize zpusobene Zapadem samozrejme…

  1. Vidím to tak, že si můžeme vybrat mezi diktátory viditelnými a neviditelnými (NWO).

    Na základě těchto závěrů se ti, kteří ztratili pojetí vlastní totožnosti a mají pramalou inteligenci, zabývají neprospěšnými, strašnými činnostmi, určenými ke zničení světa. Bhagavadgítá 16.9

  2. Opravdu relativně menší ztráta na životech v 68 v Československu v porovnání s celkově 100+ miliony zavražděných mezinárodním socialismem.
    Trump také právem kritizuje velké množství zmařených životů amerických vojáků i životů v islámských zemích. I když dnešní globalisti jsou také marxisti, ne všechny války a zabíjení byly socialistické. Porovnávat Irák a Irán s Československem není tak snadné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *