„Jsi transfob a neonacista“, Zelení v Německu se začínají řezat mezi sebou. Ochutnali vlastní medicínu…

Sdílet

Starosta německého Tübingenu Boris Palmer (Zelení) rád označoval své ideové protivníky za homofoby, neonacisty, antisemity a rasisty. Nyní ale zažil něco podobného na vlastní kůži. Oslovil totiž svého partajního kolegu Pfuderera jeho křestním jménem Reinhard. Jenže milý Reinhard se mezitím rozhodl pro změnu pohlaví a nyní žije jako „žena“ pod jménem Maike Pfuderer. Reinhard „Maike“ Pfuderer okamžitě vychrlil na partajního kolegu záplavu nadávek. Nechyběl obvyklý transfob, neonacista a rasista! Starosta se rovněž dočkal obvinění z porušování zákona, který zakazuje nazývat transsexuály bez jejich souhlasu jejich původním rodným jménem a podal na něj trestní oznámení! (Takový zákon dnes obsahuje německý právní řád!)

Obviněný starosta se začal vymlouvat, že o změně pohlaví nevěděl, že prý znal dotyčného jen jako Reinhardta a neudělal to úmyslně a prý také nevěděl o novém zákazu/právní úpravě. Starosta také zalitoval, že podobné excesy by mohly vést ke zničení liberální demokracie. Přitom to byla právě strana Zelených, která prosazovala dlouhodobě přijetí podobných zákonů proti „nenávisti“. Zelený starosta tak ochutnal vlastní medicínu a zdá se, že mu nechutná.

Němečtí Zelení jsou často terči posměchu běžných obyvatel. Lékař ve vtipu říká zeleným rodičům, „Vaše dítě nemá žádnou slabost ve čtení a psaní. Je jen zrovna tak pitomé jako vy.“

Pokud jsou podobně trestně stíháni běžní občané, tak naopak podobní politici jásají a volají po tvrdých trestech. Když se to týká jich osobně, tak to je ale najednou problém.

I český právní řád je zaplevelen podobnými zákony proti „popírání, , hanobení, nenávisti a zpochybňování“. (Psali jsme o tom zde)

§355 Hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení

§ 356 Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod

§ 357 Šíření poplašné zprávy

§ 404 Projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka

§ 405 Popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy

§ 407 Podněcování k útočné válce

§ 365 Schvalování trestného činu

Neslavnými pionýry v prosazování zákonů omezující svobodu slova po roce 1989 byli v roce 2000 poslanci ODS J. Payne a M. Benda (o něm se na nezávislých webech píše, že jeho předci přišli z dnešní Ukrajiny a jmenovali se Afterduft). Nezahálí ani současná vláda, která dokonce připravuje zákon trestající „zločin myšlení“ – tak zvaná předsudečná nenávist. G. Orwell to všechno tušil, když psal svůj román 1984! Je zajímavé, že za všemi pokusy o omezování svobody slova ve 20. a 21. století stála vždy stejná skupina lidí. Je to náhoda?

Na závěr ještě staré německé přísloví. „Jen lež potřebuje oporu z berliček paragrafů, pravda dokáže stát sama o sobě….“ 

Brunclík


Sdílet

One Reply to “„Jsi transfob a neonacista“, Zelení v Německu se začínají řezat mezi sebou. Ochutnali vlastní medicínu…”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *