Francouzi si kvůli rasismu musí dekolonizovat svojí mysl, radí vládní komise pro lidská práva

Sdílet

G. Orwell se musí v hrobě asi smát. Když psal vizionářský román 1984, nemohl tušit, že píše o skutečné budoucnosti západního světa.

G. Orwell a jeho román 1984 je dnes opět velmi aktuální


Ve Francii v rámci současného boje proti rasismu doporučila komise pro lidská práva, aby si Francouzi dekolonizovali mysl. Je to jedno z opatření, které má vést k zlepšení boje proti rasismu, xenofobii a diskriminaci. Jak se to má provádět, komise bohužel nespecifikovala. Komise předala doporučení předsedovi francouzské vlády. Podle komise mají černošské a židovské komunity komunity ve společnosti nejlepší image. Současně prý paradoxně černoši jsou často cílem diskriminace. Stejně tak podivně vyznívají hlášení židovských organizací o údajně tradičně zakořeněném francouzském antisemitismu.

Report se se bohužel nezmiňuje o vysoké kriminalitě barevných menšin ve většině francouzských měst. Trochu to připomíná nápady rodinného klanu Uhl/Šabatová a jejich ideových a kmenových souputníků v politických stranách, mediích a neziskovkách. Román 1984 by se měl stát povinnou školní četbou stejně jako Babička od B. Němcové!

KPI


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *