Tři dobré důvody proč si nestáhnout aplikaci „chytrá karanténa“

Sdílet

Od začátku vypuknutí podivné pandemie koronaviru se česká vláda snaží prosazovat tzv. aplikaci „chytrá karanténa“. Tu si má prý každý vlastník chytrého telefonu (prý ve svém zájmu) stáhnout do svého přístroje. V případě, že by došlo k jeho kontaktu s nakaženou osobou, tak prý to pomůže k dohledání všech potenciálně nakažených a jejich uzavření do karantény. Na stránkách ministerstva zdravotnictví se píše, „Chytrá karanténa je systém, který povede k včasnému zachycení, testování infekčního onemocnění COVID-19 a izolaci v karanténě co největšího počtu potenciálně nakažených osob. Součástí toho je ve spolupráci s nakaženými vytipování kontaktů, na které mohli přenést virus.

Vše se oficiálně prý děje pro naše dobro.

Co to ale znamená ve skutečnosti?

  1. Majitelé téhle aplikace budou pod permanentním dozorem jakýchsi sledovačů koronaviru. Kdo to přesně je, ale nikdo neví. Také nikdo neví, jaká mají kriteria na na případné zavření někoho do karantény. Stačí „nakaženého“ (osobu s pozitivním testem) potkat při chůzi na chodníku? Nebo s ním musí dotyčný hovořit? Nebo stát vedle něj ve frontě na poště? To běžný občan nebude vědět. Také nikdo nebude vědět, kdo všechno má k datům přístup. Co třeba nějaká „spřátelená“ tajná služba našich „spojenců“? Té by se takové informace mohly klidně hodit.
  2. Aplikace se bude dát perfektně zneužít k eliminaci nepohodlných osob. Prostě se prohlásí, že se setkali s „nakaženou osobou“ a šup s nimi do karantény. Obrana nebude žádná. Každý z nás se týdně setká s desítkami/stovkami různých lidí a mnohé ani neznáme. Má někdo „nesprávné názory“ na vyvolené menšiny? Šup s ním do karantény. Nelíbí se někomu islamizace a přísun imigrantů a organizuje proti tomu veřejnost? Zavřít do karantény se přímo nabízí. Tam pak nepohodlné osoby bude režim držet zavřené podle potřeby.
  3. Můžete to být nástroj k ekonomické likvidaci nepohodlných osob, či firem. Jste živnostník a máte nechválené názory na očkování, nebo koronavirus? Tak vás zavřou opakovaně do karantény a vy zkrachujete. Dokonce se dá předpokládat zneužití v konkurenčním boji. Za úplatek někdo do systému vsune ředitele konkurenční firmy a celá jeho firma bude muset do karantény a následně třeba do likvidace.

Dalším důvodem k opatrnosti je minulost těch, kteří tuhle aplikaci propagují. Máte důvěru v A. Babiše, který ani není Čech (ale není ani Slovák), který podivně získal majetek a politickou moc? Babiš jednu věc říká, ale opačnou dělá. Stačí se podívat na jeho postoje k imigraci, homo agendě, obraně českých národních zájmů… Věříte lidem jako R. Prymula, kteří společně s dcerou (24) inkasovali desítky milionů korun za „studie“ od farmaceutických firem? Mají vaši důvěru ministři Vojtěch a Hamáček, oba členové Aspen Institutu?

To je oficiální popis fungování aplikace chytrá karanténa. Dá se mu ale věřit?

Systém „chytré karantény“ nabízí totalitním režimům (kam se již liberální demokracie řadí) netušené možnosti kontroly a likvidace nepohodlných osob. Vše se bude dít pod pláštíkem boje za veřejné zdraví a ještě se bude vystrašená veřejnost poštvávat proti „nakaženým“, kteří by nechtěli dodržovat karanténu. Vystrašený goj bude dokonce udávat úřadům svého potenciálního ochránce proti totalitní zvůli.

Někdo možná namítne, že se to zavádí všude na světě. No a co? Když půjde celý svět a skočí z okna? Máme ho my Češi následovat?! Braňte svoje zájmy a nenechte se oblbnout oficiální propagandou!

Sára S. NYC, USA


Sdílet

2 Replies to “Tři dobré důvody proč si nestáhnout aplikaci „chytrá karanténa“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *