Velká Británie má první muslimskou soudkyni v hidžábu, je specialistkou na muslimské rodinné právo a chce prý být průkopníkem v britské justici

Sdílet

V britském Notthingamu byla jmenována první muslimská soudkyně Raffia Arshad, která nosí i v úřadu muslimskou pokrývku hlavy hidžáb. Bude soudit v oblasti Midlands. Soudkyně Arshad je odbornicí na muslimské rodinné právo. Bude zajímavé, jak si bude počínat v nové roli, protože Británie se zatím ještě formálně řídí britským právem. Kde je například žena rovnoprávná muži. Podle soudkyně Arshad se sice úřady snaží, ale britským justiční systém přilákal více imigrantů, ale ještě prý není dostatečně diverzifikovaný. Ona proto chce být průkonicí většího zapojení imigrantů do soudního systému ve Velké Británii.

Její kolegové prý přivítali její jmenování jako zasloužené a diverzifikované. Má ještě někdo pochybnosti o plánu britských elit na islamizaci země?

KPI


Sdílet

2 Replies to “Velká Británie má první muslimskou soudkyni v hidžábu, je specialistkou na muslimské rodinné právo a chce prý být průkopníkem v britské justici

  1. no nazdar. Muslimské rodinné právo. A to tedy budou mít ve VB dva paralelní soudní systémy a v každém budou jiné výroky podle toho, k jakému náboženství se lidé přihlásí? A co smíšená manželství? Bude platit to anglické nebo muslimské rodinné právo?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *