„Skotský“ ministr spravedlnosti Humza Yousaf navrhuje za podněcování k nenávisti vůči skupinám osob až 7 let vězení

Sdílet

Skotský ministr spravedlnosti a první muslimský ministr v dějinách Skotska Humza Yousef plánuje předložit skotskému parlamentu nový zákon, který výrazně zpřísní postih tzv. „zločinů z nenávisti“. Za podněcování k nenávisti vůči skupinám osob pak budou moci být „pachatelé“ odsouzeni až 7 letům vězení. Především prý půjde o ochranu starých lidí, trangenderových osob a náboženských skupin. Drakonické postihy se budou týkat i výroků na sociálních sítích.

Odvážní kritici ale poukazují na to, že cílem je zcela zakázat jakoukoliv kritiku muslimů a LGBT++P osob. Podle nich jde o hrubé porušení svobody slova. Jenže koho to dnes v liberální „demokracii“ zajímá? Liberální demokracie se stále více podobá totalitním režimům bývalých levicových totalit z 20. století. Ono není divu, když u většiny z nich (stejně jako dnes) stála stejná skupina lidí.

KPI


Sdílet

3 Replies to “„Skotský“ ministr spravedlnosti Humza Yousaf navrhuje za podněcování k nenávisti vůči skupinám osob až 7 let vězení

  1. pak by museli být uvězněni muslimové, kteří otevřeně propagují zabíjení křesťanů,nenávist k židům atd. – stane se tak???

  2. Humza Yousa … takové typické, skotské, jméno. Ten určitě tímto bojuje za Skotské zájmy.
    Se asi picnu 🙂
    Jsme ještě normální, nebo se tu všichni zbláznili?
    Asi jo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *