Zákaz shromažďování kvůli karanténě platí podle policie pouze pro etnické Němce, muslimů se netýká. Názorné video z Berlína

Sdílet

V Německu platí přísně nařízená karanténa kvůli epidemii koronaviru. Ta mimo jiné zakazuje shromáždění více než 2 osob. Jenže platí jen pro některé! Konkrétně pro etnické Němce. Když se v Berlíně pokusilo 40 obyvatel demonstrovat minulý víkend proti omezování ústavních svobod a porušování ústavy, tak je pozatýkala policie a dala každému pokutu 500 EUR. Přitom Němci dodržovali předepsané rozestupy a většina měla i ochranné prostředky. Když se v Berlíně minulý pátek sešlo více než 300 muslimů na veřejnou modlitbu zcela bez roušek a rukavic, tak to nikomu ve vedení policie nevadilo (srovnávací video je zde). Zkrátka v liberální demokracii platí zákony a nařízení pouze pro původní většinové obyvatelstvo. Vyvolené menšiny jsou nad zákonem.

Bylo by zajímavé zjistit, jak je to dnes u nás doma. Stránky pražského islámského centra nic o zrušení pravidelných modliteb nepíší (stejně jako třeba stránky židovské náboženské obce), pouze jisté buddhistické centrum oznamuje uzavření. Stejně asi nikdo nevynucuje „social distancing“ mezi českými Cikány. V televizi se o tom (hádám) také nemluví, takže vlastně nevíme. Soudě podle platných zákonů zvýhodňujících vyvolené menšiny to u nás doma nebude jiné.

R.R. New York, USA


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *