Ultra ortodoxní izraelský ministr zdravotnictví, označil koronavirus za „boží trest pro homosexuály“, nyní byl testován pozitivně na COVID 19. LGBT organizace se mu smějí

Sdílet

Izraelský ministr zdravotnictví Yaakov Litzman a jeho manželka byli pozitivně testováni na koronavirus a zůstávají v domácí izolaci. U obou má nemoc zatím velmi mírný průběh.

Litzman, který je členem ultra ortodoxní židovské sekty haredi, je LGBT kruhy nazýván jako nejhomofobnější ministr izraelské vlády. V izraelském parlamentu prohlásil, že koronavirus je boží trest za homosexualitu, protože homosexualita je hřích. Proto zpráva o jeho nákaze koronavirem, vyvolala pobavení mezi členy izraelské a mezinárodní LGBT++P komunity, kteří se mu nyní smějí a ptají se, za co ho potrestal bůh koronavirem?!

LGBT kruhy v Izraeli i v zahraničí se baví onemocněním ortodoxního izraelského ministra zdravotnictví na koronavirus

Litzman je také viněn z prudkého nárůstu počtu nakažených mezi ortodoxními Židy v Izraeli, protože na začátku epidemie počátku odmítal uzavřít chlapecké náboženské školy – yešivy (Izrael měl k 20/4 13 654 potvrzených případů nákazy a 173 oficiálně označených jako oběti nákazy). Opozice ho rovněž obviňuje, že porušoval svá vlastní nařízení ohledně koronaviru.

Litzman vyvolal před časem mezinárodní pozdvižení, když oznámil na začátku pandemie koronaviru, že izraelští vědci údajně začali pracovat na vývoji vakcíny již před propuknutím pandemie. To vyvolalo řadu spekulací a z nich plynoucí konspiračních teorií, které si kladly otázku, jak mohli izraelští vědci dopředu o vzniku pandemie vědět?!

Juraj Jánošík


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *