Koronavirus rasově diskriminuje

Sdílet

Skupina vědců z univerzity v Šanghaji vydala studii, ta zatím ještě (ve středu 4.3.) nebyla recenzovaná jinými vědci. Píšou v ní, že současný koronavirus využívá stejný receptor na buňkách, ACE2, jako virus SARS, který při epidemii v roce 2003 zabíjel skoro jen samé severovýchodní Asiaty.

Na vzorcích plic 8 lidí různých ras zjistili, že „asijský muž jedna měl, v porovnání s ostatními vzorky, extrémně vysoký počet plicních buněk s receptorem ACE2. Asiat měl 2,5% buněk s receptorem ACE2, běloši a černoši měli jen 0,47% buněk s receptorem ACE2“, (tedy víc jak 5 krát méně).

Proto jestli jste se vrátili z Itálie, a cítíte, že na vás „něco leze“, tak by bylo zvlášť neohleduplné kašlající kýchající prolézat asijskou tržnici, posedávat v asijské restauraci, či nakupovat v asijské večerce.

P. H.

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet