Izraelští vědci začali „čistě náhodou“ vyvíjet vakcínu proti coronaviru již před vypuknutím epidemie

Sdílet

Má to někdo ale štěstí. Podle izraelského ministra pro vědu a výzkum Ofira Akunise jsou izraelští vědci velmi blízko k vyvinutí vakcíny proti současnému viru COVID-19. Do 90 dnů by prý měla být vakcína hotová a pak budou následovat klinické testy a následně bude vakcína uvedená na celosvětový trh.

Zajímavé, že je vědci z MIGAL [ Galilee Research Institute ) začali na vývoji této vakcíny pracovat již před propuknutím krize. Tedy v době, kdy nikdo podobný virus neznal a nezajímal se o něj. Podle vedoucího výzkumníka Dr. Chena Katze z MIGAL se prý jedná o „čistě náhodu a štěstí“.

Zajímavé je rovněž, že obvykle vývoj vakcíny trvá 10-12 let. Izraelským vědců ale prý bude stačit mnohem méně.

Já samozřejmě věřím izraelskému tisku, že je to náhoda a netroufám si rozvíjet nějaké konspirační teorie. To bych také doporučovala českým a slovenským čtenářům. Ono by to snadno mohlo být pokládáno za antisemitismus a rasismus a na to jsou u nás doma již dávno připravené paragrafy trestního zákona! Šéfredaktor časopisu Zem a Vek T. Rostas, nebo předseda Národní demokracie A. Bartoš by mohli vyprávět.

Když si ale vezmu současnou krizi a potenciální počet zákazníků po celém světě, tak to bude jistě bezva kšeft. Hádám, že izraelské firmy nikomu nic zadarmo dávat nebudou. Na rozdíl třeba od české doktorky S. Pekové, která vyvinula vlastní a velmi levnou testovací metodu a nabídla ji všem zájemcům po celém světe zdarma!

Oni židovští vědci mají takové štěstí vůbec nějak často. Když například D. Hilbert a A. Eddington (britští vědci) jako první zveřejnili základy teorie relativity, tak to nikoho nezajímalo. Když to potom „upravil“ A. Einstein, tak se mu okamžitě dostalo široké publicity a slávy. Nebo příklad od nás z domova, Když dr. Jánský objevil základní rozdělení krevních skupin, tak rovněž nikoho nezajímal. Když s tím samým přišel K. Landsteiner, tak následně dostal Nobelovu cenu. Takových případů by se našlo jistě víc.

Zkrátka má to někdo v životě štěstí!

R:R. New York USA


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *