Cikáni s norským pasem prchají kvůli koronaviru z Norska do Rumunska. Norská vláda jim zaplatila soukromý let, dávky budou brát ale dál

Sdílet

Stovky Cikánů, kteří se usadily v Norsku kvůli štědrému sociálnímu systému a již získaly norské občanství, se rozhodly kvůli masivní epidemii koronaviru vrátit zpět do Rumunska. Jelikož neměli jak zařídit dopravu, tak norská vláda přispěchala s řešením a zařídila jim zdarma soukromý let. Ten pobral více než 140 osob cikánské národnosti původem z Rumunska.

Sociální dávky jim ale budou ale budou chodit dál. Je to ale bizár. Většinou vlády posílají letadla pro své občany uvízlé v zahraničí. Norská vláda ale zařizuje a platí letadla, aby její občané mohli naopak do zahraničí odcestovat.

Zajímavé bude, až se jim přestane v Rumunsku líbit, nebo se jim nebude pozdávat tamější zdravotní péče. To je bude zase norská vláda letecky převážet zpět?

Tohle je ten vysněný Západ, kam chce „naše občanská společnost“ tak urputně patřit?

A.G.


Sdílet

One Reply to “Cikáni s norským pasem prchají kvůli koronaviru z Norska do Rumunska. Norská vláda jim zaplatila soukromý let, dávky budou brát ale dál”

  1. Myslim, ze togle je hlavně problem Nirska a Noru, co chtěli to tam maji a jak si s tim naloží je čistě jen jejich věc a oro me za me je to porad lepší bez kdyz na trajektu do Svedska narazim na cikanskou rodinu, ktera si kazdy mesic do Norska jezdi pro dacky v luxusnim Mercedesu na který ja za cely zivot nevydelam. Nic jim nezávidím ale dokud jim bude nekdo porad strkat, tak se makat nenauci ani za tri sta let

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *