Německý týdeník Der Spiegel bude psát už jenom genderově neutrálně

Sdílet

Kdysi významný německý liberální týdeník der Spiegel (zrcadlo) bude v budoucnosti psát pouze genderově neutrálně. Novináři přestanou používat obvyklá slova, která ukazují na pohlaví jako on, ona, jeho, její atd. Především se přestane používat název povolání jako kosmonaut, politik, a místo toho se začne používat oboupohlavní oslovení politik a politička atd. Případně se místo slova student/studenta má použít neurčité studující apod. Stojí v nedávno zveřejněném prohlášení redakce.

Der Spiegel rovněž natrvalo přestane zveřejňovat původ pachatelů trestných činů (až mimořádné výjimky – hádám pokud půjde o etnické Němce), protože by se jednalo o diskriminaci a předsudky. Etnický původ prý nemá podle vedení časopisu s pácháním trestných činů nic společného.

Der Spiegel se nachází v hluboké krizi, kdy jeho náklad dlouhodobě klesá a rovněž se snaží získat zpět věrohodnost, která utrpěla jedna politicky korektním lhaním o imigrantské krizi a také aférou Relotious. Kdy si ukázalo, že si přední redaktor časopisu vymyslel velké množství svých reportáží.

Marcel P.


Sdílet

One Reply to “Německý týdeník Der Spiegel bude psát už jenom genderově neutrálně”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *