Medailon drobného, podnikavého šmejda, aneb co se do Reflexu nevešlo

Sdílet

V časopisu Reflex vyšel rozhovor s jakýmsi Františkem Vrabelem (v Reflexu sice píší příjmení s čárkou nad á, ale radši věřím obchodnímu rejstříku). Jeho snahou je vyhnat inzerenty z těch alternativních novin na internetu, které onálepkovali, tady konkrétně jako dezinformační, a tím je finančně ruinovat. V tomhle směru Vrabel nic nového nevymyslel, nanejvýš možná inovoval prapor „dobra“, pod kterým to páchá. Už před nějakými 50 lety tuto taktiku v USA úspěšně použili židovští mediální magnáti při skupování nebo likvidaci konkurenčních novin.

Nové je, že to dělá s pomocí robotu, počítačového algoritmu. Ten vyhodnocuje internetové noviny na základě frekvenční analýzy velkých množství jejich textů dle témat, o kterých píší. Ani se přímo nebudou zabývat pravdivostí těch textů, blíže v rozhovoru, na videu v čase 10:39. Robota si v jeho firmě Semantic Visions, s.r.o. jistě sami naprogramovali, a nepochybně ho rádi zpeněží.

A už jsem u toho, co se do Reflexu nevešlo, u Vrabelova podnikání. Jeho firma se honosí spoluprací se softwarovým nadnárodním molochem SAP, a také prací pro neziskovky. Ještě zajímavější je, že před necelým rokem vyhrála přebor v robotickém „boji s dezinformacemi“, pořádaný britskou vládou, robotické kádrování a cenzurování pod praporem „boje s dezinformacemi“ vůbec tvoří významnou část jejích aktivit. Zlatým hřebem je, že podle obchodního rejstříku ten samý František Vrabel je člen představenstva Česko-Afghánské smíšené obchodní komory. Ta má uvedeno v předmětu činnosti:

„Posláním komory je podpora rozvoje obchodních vztahů mezi Českou republikou, Spojenými státy americkými a Afghánistánem a vytváření základny pro nové obchodní příležitosti v těchto zemích.“

Počkat, co v česko-afghánské komoře dělají USA?! To je jednoduché: Afghánistán je přeci protektorát USA, bez USA by si tahle komora ani neškrtla. Dále tohle Vrabelovo angažmá potvrzuje jeho dobrý vztah k islámu a imigraci – kdyby tomu bylo naopak, jistě by se jeho afghánští partneři porozhlédli po někom jiném. (Na obrázku je Vrabel až na konci.)

Mimochodem, přímo jmenoval některé firmy, které na spolupráci s ním kývly. Jestli jste u některé zákazník, bude dobře, když jí napíšete, nebo zavoláte, co si o tom myslíte.
Česká spořitelna
Komerční banka
T-Mobile (Ten Vrabel zvlášť pochválil, že mu dal na jeho nálepkování peníze, ostatně T-Mobile má na svědomí i další věci.)


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *