Židovský hřbitov znesvěcen nacistickými symboly. Pachatele asi neuhádnete. O co mu šlo?

Sdílet

Loni v únoru neznámí pachatelé znesvětili židovský hřbitov v Quatzenheimu ve Francii. Na 96 hrobů namalovali nacistické svastiky a další nacistické symboly. Na místo se tehdy dostavil sám prezident Macron a přislíbil nejenom tvrdé potrestání viníků, ale i zpřísnění zákonů na ochranu Židů. Politici včetně prezidenta Macrona tehdy z hanebného útoky rovnou (bez důkazů) obvinili bílé neonacisty.

Policie se dala do vyšetřování a po necelém roce pachatele dopadla. Vyklubal se z něj údajně židovský rabín. Veřejnost může jenom spekulovat, co ho k tomuto nepochopitelnému činu vedlo. Byla to snaha vynutit si další zákony na ochranu Židů, které dnes již de facto zakazují jakoukoliv kritiku Židů a jejich novodobé historie? Nebo nějaké osobní zištné zájmy? Nebo je to čin pomatené mysli? Proto musí nejenom francouzská veřejnost doufat, že policie jeho motivaci řádně objasní a soud ho exemplárně potrestá.

Podobné vymyšlené antisemitské útoky pouze vedou k verbálním útokům na Židy samotné a rozvoji nejrůznějších konspiračních teorií. Jako tento obrázek

Bohužel to není poprvé, kdy si příslušníci židovské komunity vymysleli antisemitské útoky. Nezájem úřadů a medií tyto případy řádně vyšetřit pouze přispívají ke zbytečnému vzniku různých antisemitských teorií, které Židy a jejich vůdce obviňují z nejrůznějších zákulisních intrik a negativních společenských jevů. Je v zájmu hlavně židovské komunity, aby se podobné incidenty nezametaly pod koberec. Lze jen doufat, že si to předáci židovských komunit po celém světě uvědomí.

David Kraus, Londýn


Sdílet

One Reply to “Židovský hřbitov znesvěcen nacistickými symboly. Pachatele asi neuhádnete. O co mu šlo?”

  1. Židia si sami zasluhuju nenávisť,oni su na vine.keby držali hubu a krok a vclenili sa do spoločnosti,nik na nich nepovie ani pol slova. Hneď po vojne sa rozpútalo peklo s holokaustom,ktoré trvá dodnes,už sa niekedy bojím,že to na mňa vyskočí aj z hajzla. Rozputavaju nenávisť,tak ju sami zožnú.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *