Uprchlíci u nás sice prý nejsou. Ale státní školy připravují integrační kurzy češtiny a lidová tvořivost se také nezapře. Kam půjdou zvýšené místní daně?

Sdílet

Před pár dny se mi dostalo do ruky vydání radničních novin na Praze 3 (radnici tam ovládá TOP 09, Piráti a Zelení – všechno proimigrantské strany).

Tam se v článku „Školáci – cizinci budou pilovat češtinu“, píše „Není výjimkou, že řada prvňáků vstupuje do školy bez základních znalostí českého jazyka“! O jaké děti se jedná?

Imigranti tu sice prý nejsou, ale školy najednou zavádějí kurzy češtiny pro nečesky mluvící cizince

To je opravdu zajímavé. Od učitelek na základce ( sám mám děti školního věku) vím, že s dětmi Ukrajinců. Slováků a Rusů žádné problémy nejsou. Česky se naučí velmi rychle. Přece jenom jsou to Slované a jejich jazyky podobné. Často jsou problémy s dětmi Vietnamců, jejich děti velmi často před nástupem do první třídy umí pouze vietnamsky, ale ti zde žijí již desítky let. Nejedná se proto o nový problém. Pro koho tedy ty školy chystají tak najednou ty integrační programy a kurzy češtiny?

Jen tak náhodou tu prostě je řada prvňáků bez základní znalosti češtiny

Jak známo, žádní uprchlíci u nás ale oficiálně nejsou, hlásají media, mainstreamoví politici, neziskovkáři a umělci. Je to jen strach z neznámého, xenofobie a česká malost, dodávají jedním hlasem. Tady něco nehraje!

Také mi do mailu přišla fotografie z Prahy 10. Tam nějaký místní měl zapotřebí napsat na venkovní zeď, že Afričané tu nejsou vítáni. Proč to asi psal, když tu prý žádní nejsou?!

Afričané tu nejsou vítáni…. napsal neznámý autor v Praze na pouliční zeď

Mám nepěkný dojem, že duo Babiš-Hamáček s námi hraje nějakou nepěknou hru a Demoblok (Piráti, ODS, TOP O9 a Stan) jim v tom po straně pomáhá. Největší hanebnost je, že to všechno platí čeští rodiče a ještě se jejich děti kvůli dětem uprchlíků nic ve škole nenaučí, takže budou mít horší start do života!

Doplnění 25.1. Dnes ke mě doputovala zpráva od Žižkováků, že místní daně z nemovitostí na Praze 3 se budou zvyšovat na dvojnásobek. Radnice prý výnos chce použít ve školství…. tak to začíná všechno najednou dávat smysl.

Vojtěch L.


Sdílet

One Reply to “Uprchlíci u nás sice prý nejsou. Ale státní školy připravují integrační kurzy češtiny a lidová tvořivost se také nezapře. Kam půjdou zvýšené místní daně?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *