Simon Wiesenthal, židovská celebrita skrz holokaust, byl lhář

Sdílet

Možná jste zaregistrovali, že v roce 2017 prezident USA Trump prohlásil něco o 11 milionech obětí holokaustu. Načež začaly pištět židovské zájmové skupiny, že nezdůraznil zvlášť Židy a jejich 6 miliónů. Asi si v duchu říkáte: „jakých 11 milionů, to jsem neslyšel, co to je?“ Tento údaj možná už podnikatelé s holokaustem považují za marketingově překonaný, nebo se nikdy dost neuchytil, prostě to není moc známé číslo. Jak vzniklo?

Na začátku byla myšlenka, že při holokaustu zahynuli nejen Židé, ale i Cikáni, homosexuálové, komunisté, atd. A že začlenění i gójských (ne-židovských) obětí do příběhu holokaustu zvýší sympatie gojim (ne-židů) se židovským utrpením. Wiesenthal to začal šířit mezi veřejností v 70. letech. V roce 1979 řekl novinám Washington Post: “Snažil jsem se, aby židovští vůdci nemluvili o 6 miliónech židovských mrtvých, ale spíš o 11 miliónech mrtvých civilistů, zahrnujících 6 miliónů Židů.”

Yehuda Bauer, izraelský učenec přes holokaust, šéf Mezinárodní aliance připomínání holokaustu, řekl, že varoval svého přítele Wiesenthala, který zemřel 2005, ohledně šíření falešného údaje, že holokaust měl 11 miliónů obětí – 6 miliónů Židů a 5 miliónů gojim. “Řekl jsem mu: ‘Simone, říkáš lež.’ On řekl: ‘Někdy to potřebuješ udělat, aby jsi dosáhl výsledků ve věcech, které si myslíš, že jsou nezbytné.’

Bauer a další historici, kteří znali Wiesenthala, říkají, že tento lovec nacistů jim pověděl, že vybral 5 miliónů uvážlivě: Chtěl číslo dost velké, aby přitáhlo pozornost gojim, kteří by se jinak nestarali o židovské utrpení, ale ne větší něž počet Židů zavražděných v holokaustu, 6 miliónů. Číslo 5 miliónů, a tudíž ani 11 miliónů, nemají žádný faktický podklad.

Po zjištění těchto skutečností normálního, myslícího člověka napadnou otázky, o čem dalším Simon Wiesenthal lhal, a které další holokaustové celebrity lhali jako on. Jen pozor, jestli by jste probírali ty otázky s dalšími lidmi, tak za to v ČR, a i ve většině zemí EU, hrozí trestní postih – to jsou výdobytky liberální demokracie.

Aron G.


Sdílet

2 Replies to “Simon Wiesenthal, židovská celebrita skrz holokaust, byl lhář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *