Neziskovkář Š. Pánek z Člověka v tísni vzdělává firemní manažery. Za 8.690 Kč bez DPH. Kdo k němu chodí pro rozumy?

Sdílet

Firmy a nadnárodní korporace asi muselo posednout tropické šílenství (amok). V rámci akcí firmy Elai www.elai.cz mohou poslat své zaměstnance na vzdělávání v oblasti AUTENTICKÝ LEADERSHIP (skutečného vedení/vůdcovství), které nevede nikdo jiný než ředitel neomarxistické neziskovky člověk v tísni Šimon Pánek. Během 4,5 hodinového semináře jim celoživotní neziskovkář Pánek sdělí následující:

  • Jak jít příkladem a stát se lídrem, za kterým lidé ve firmě jdou.
  • Jak řídit nové projekty, akce, iniciativy a jak přitom dát prostor ostatním.
  • Jak delegovat a dávat důvěru a odpovědnost lidem a kde jsou jejich hranice.
  • Jak motivovat lidi k maximálním výkonům v týmu jinak než zvýšením platu.
  • Jak nastavit týmové hodnoty a vytvořit vědomí společného cíle a pocitu sounáležitosti s projekty.
  • Jak se v pozici lídra vyrovnat s diverzitou úkolů, složitostí a rychlostí zároveň.
  • Co to je koncept (skutečné) společenské odpovědnosti firem (CSR).

Je mi trochu záhadou, jak bude korporátní manažery a podnikatele poučovat člověk, který nikdy v životě skutečně nepracoval. Celý život působil v neziskovém sektoru a o skutečné práci ve firmě nemůže nic vědět, ale to se zdá nevadí. Otázkou je, kdo k němu pro jeho moudra chodí. Odhaduji, že zaměstnanci nadnárodních korporací. Těm majitelé určili novou agendu a místo businessu nyní bojují proti uhlíkové stopě, za práva LGBT++P komunity, nebo proti xenofobii a za multikulturní společnost. Stačí se podívat na některou stránku nadnárodní korporace. Nebo jsou to snad státní úředníci? Nebo kolegové neziskovkáři?

Jak a komu skutečně tahle neziskovka pomáhá je občas diskutabilní

Moc by mě to zajímalo, pokud to někdo ví, tak prosím přispějte dolu do diskuze.

Aron G.


Sdílet

3 Replies to “Neziskovkář Š. Pánek z Člověka v tísni vzdělává firemní manažery. Za 8.690 Kč bez DPH. Kdo k němu chodí pro rozumy?

  1. Já jsem se jednou podíval na školení ČvT k mediální gramotnosti a schopnosti rozeznat mediální manipulaci. Co jsem se dozvěděl? V první řadě je prý nutno posoudit, kdo tu zprávu přináší. Napsal jsem jim, že to je u mě až na posledním místě, že to, co přenášejí je právě umožnit mediální manipulaci tím, že vyřadím už předem nějaká média a tím mám zaručen jeden pohled na věc. Že bych já osobně jako první hledal odpověď na otázku Cui bono. Že jako filosof vím, že i rozbité hodiny ukážou dvakrát denně správný čas.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *