Židovský rabín zbit v Londýně dvěma tmavými násilníky za pokřiku „zabijte Židy“. Politici čin odsoudili. Dočká se podobného zájmu elit i obyčejný John Smith?

Sdílet

Izraelský rabín, který byl na návštěvě v severním Londýně, byl v pátek večer surově zbit dvěma mladíky. Za pokřiku „špinavý Žide“ a „zabijte Židy“ ho srazili na zem a zmlátili tak, že zůstal zkrvavený ležet na zemi. Podle představitelů místní židovské komunity se jedná o další z mnoha antisemitských útoků z poslední doby. Rabín se sice již vrátil do Izraele, ale přesto prý zůstává po útoku otřesen. Podle policie se jedná o dva černé mladíky a policie po nich pátrá.

Čin odsoudil jak předseda vlády B. Johnson, tak šéf opozice Corbyn. To je jistě chválihodné, jen si nevzpomínám, že by britské politiky někdy dojal případ, kdy byl imigranty napaden běžný Brit a že je jich požehnaně. Snad se to v budoucnu změní a britské „elity“ projeví zájem i o své britské spoluobčany.

David Hvězda, Londýn


Sdílet

2 Replies to “Židovský rabín zbit v Londýně dvěma tmavými násilníky za pokřiku „zabijte Židy“. Politici čin odsoudili. Dočká se podobného zájmu elit i obyčejný John Smith?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *