Multikulturní Švédsko. 1/4 osob jménem Ali má záznam v trestním rejstříku! Jak je to u nás?

Sdílet

Švédská media zveřejnila zajímavou statistiku. Podle ní většina osob s typicky muslimským jménem má velmi vysoký podíl záznamů v trestním rejstříku. Například pokud se nějaký „Švéd“ jmenuje Ali, tak je to skoro čtvrtina. Za ním je Murad a Ahmed. Bohužel se media nezabývala jménem Mohamed, což by jistě bylo rovněž zajímavé. Ve Švédsku se nesmí policejní statistiky sledovat podle národnosti, ale z policejních zpráv je patrné, že kriminalita imigrantů je vysoce nad proporční.

Jméno Celkový počet Trestní záznam Trestní záznam v %
Ali 40790 9742 24%
Ahmed 26867 4944 18%
Murad 1315 274 21%

Podobné trendy bohužel vidíme i u nás. Například Vietnamci mají v ČR 10 krát vyšší proporční podíl na kriminalitě než Češi (včetně Cikánů). Typicky vietnamské jméno Nguyen hledá policie 6 krát častěji než českého Nováka a to je tu Nováků významně víc. Podobné je to u muslimských Ahmedů a Mohamedů. To jen na vysvětlení, co ve skutečnosti dělá většina muslimských kebabáren a vietnamských večerek.

Stále čekáme, že se objeví skutečně vlastenecká strana, která začne vysokou kriminalitu imigrantů v ČR konečně rázně řešit. Dočkáme se brzy? Nebo se budou stále děsit z možného účelového obvinění z xenofobie, antisemitismu a rasismu?

Sára Stein


Sdílet

One Reply to “Multikulturní Švédsko. 1/4 osob jménem Ali má záznam v trestním rejstříku! Jak je to u nás?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *