Kanadskou studentku (17) podmínečně vyloučili za školy. Odmítla na den veteránu místo tradičního vlčího máku nosit symbol propagující LGBT. To je ale prý zločin “ z nenávisti“

Sdílet

Kanadská studenta Natalie (17), studující na Stonewall Collegiate, se dostala do pěkné šlamastiky. K tradiční oslavě dne veteránů se odmítla podrobit rozhodnutí vedení školy a aktivistických studentů (novodobých svazáků), kteří rozhodli, že studenti místo tradičních rudo-černých vlčích máků, budou nosit symbol máku v duhových barvách, aby propagovali LGBT++P agendu.

Studentka proto napsala krátký dopis vysvětlující její pohnutky a naivně ho rozvěsila po škole, neb věřila ve svobodu projevu a názoru.

Z toho jí rychle vyvedlo vedení školy, které jí vyloučilo podmínečně ze školy a obvinilo ze zločinu nenávisti vůči LGBT++P studentů a osobám vůbec.

Na epizodu reagovala Royal Canadian Legion, která cílenou neúctu k symbolu padlých a veteránů označila za hrubou neúctu k jejich památce.

Podobné útoky na tradiční české symboly a hrdiny vidíme i u nás. Například na jaře neměl primátor Prahy Hřib čas, aby oficiálně uctil památku padlých hrdinů, kteří provedli úspěšný útok na Reinhard Heydricha v roce 1942. Na duhový pochod LGBT++P osob si ale čas pochopitelně našel.

Jan Veselý


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *