Britské úřady mají těžkou hlavu. Která menšina je víc vyvolená? LGBT, nebo muslimové?

Sdílet

Britské úřady v Birminghamu mají těžkou hlavu. V tomto dříve britském průmyslovém městě, které nyní obývá obrovská muslimská komunita se dostaly do střetu zájmů dvě vyvolené menšiny, LGBT a muslimové. Vše zapříčinila direktiva školských úřadů, které nařídily povinnou výuku LGBT agendy na základních školách. To se ale nelíbí muslimské komunitě a ta začala pořádat protidemonstrace a muslimští rodiče přestali posílat děti do školy.

Britské úřady musely řešit dilema, co dělat? Vyjít vstříc početné a agresivní muslimské komunitě a nařízení zase zrušit, nebo naopak podpořit LGBT++P lobby, tak je sice málo početná, ale mnozí její členové se rekrutují z té nejvyvolenější menšiny. Proto to dopadlo podle očekávání, přednost dostala LGBT++P menšina a výuka LGBT++P propagandy bude pokračovat podle plánu. Úřady rovněž plánují zasáhnout proti rodičům, kteří odmítnou posílat děti do školy, stejně jako plánují poslat policii na demonstrující a soud jejich rozhodnutí podpořil.

Lze tedy očekávat, že dojde k další eskalaci. Agresivní muslimové si jistě něco podobného nenechají od zbabělých úřadů, které jim léta ustupovaly, podobnou antimuslimskou „šikanu“ líbit. Eskalace konfliktu je proto velmi pravděpodobná.

Sára Stein


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *