Německá media mají „chartu různosti“. Začnou zaměstnávat negramotné černochy a Afgánce?

Sdílet

Německá veřejnoprávní media se jedno po druhém připojují k tak zvané „chartě různosti“ (Charta der Vielfalt). Cílem prý je vytvořit pracovní prostředí  bez předsudků, které si váží všech zaměstnanců bez ohledu na jejich pohlaví, pohlavní identitu, národnost, etnický původ, náboženství nebo světový názor, omezení, věk, sexuální orientaci a identitu. Jedná se o takzvanou „sít pro různost“, která v Německu vznikla již v roce 2006 a nyní sdružuje asi 3000 zaměstnavatelů. Naposledy se k ní připojilo východoněmecké veřejnoprávní medium MDR ( Mitteldeutscher Rundfunk ). Podle vedení MDR, se musí jejich společnost zaměřit na všechny členy společnosti a to i z hlediska zaměstnání. Východní Němci se proto možná mohou těšit, že ze svých povinných koncesionářských poplatků budou nyní platit asi i negramotné „novináře“ z Afriky, či Afganistanu. Ti totiž v týmu NDR zatím chybí!

Německé firmy tedy prokazují, že jsou si pro různost a pestrost, ale to neplatí pro všechny. Například koncern Volkswagen se rozhodl začít interně bojovat proti “projevům, chování, vztahům a symbolům nenávisti, extremismu, antisemitismu a dalším projevům neúcty k lidstvu. Za respekt a toleranci”. Takže své názory svobodně prezentovat můžete, ale jenom pouze ty pokrokové a schválené.

To ale není nic nového ani u nás. Například některé nadnárodní korporace v ČR vydaly svým zaměstnancům interní pokyn, že se povinně musí zúčastnit duhového pochodu pýchy Prague pride. Připomíná vám to komunismus a 1. Máj? Tak to si pamatujete naprosto správně!

Jan Veselý

Vážení čtenáři a přátelé svobody, FB nám opět zablokoval účet (naposledy po sérii článků o LGBT++P komunitě a prudkém nárůstu počtu nakažených pohlavními chorobami ). Pokus s tímto textem souhlasíte, můžete ho prosím sdílet dál nejenom na VK, ale i všude jinde?! Stejně nakonec společně zvítězíme a tyhle nepřátele svobody a totalitáře porazíme, ale potřebujeme nyní Vaši pomoc. Děkujeme předemVaše Redakce www.ceskavec.com


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *