Kam jezdí Ukrajinci nejčastěji na dovolenou? Na Krym! Letos jich bylo již 1,2 milionu. Blokáda krachuje

Sdílet

Když si obyvatelé Krymu po převratu v Kyjevě v roce 2014 odhlasovali v referendu připojení k Rusku, rozhodla se dosazená loutková vláda v Kyjevě Krym odříznout od dopravy, elektřiny a hlavně turistů, jednoho z hlavních zdrojů přijmu Krymu. Celá blokáda Krymu byla podpořena západními společnostmi jako například ubytovací server booking.com. Běžní Ukrajinci měli de facto zakázáno na Krym jezdit (byt ne oficiálně) a případná návštěva byla považována za projev „neukrajinského chování“.

Jenže převratem nastolený „ukrajinský“ režim v tomto ohledu zatím neuspěl. Letos od ledna do srpna navštívilo Krym 1,2 milionu Ukrajinců! To je 17 procent všech turistů, kteří na Krym letos přijeli. Opět se ukazuje stará pravda násilím nastolený režim držený u moci volebními podvody a terorem běžní lidé nakonec vždy ignorují a žijí si po svém.

Otázkou zůstává, co se stane, pokud pokročí plán na vytvoření „Ukrajiny bez Ukrajinců“, kterému se v alternativním mediálním prostředí říká „obnova chazarské říše 2.0“ a dojde k masovému vyhnání ukrajinské populace a přestěhování nového obyvatelstva z blízkého Východu. To pak může být na krymské hranici pořádně horko.

Sára Stein


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *