Ježíš by měl při pašijových slavnostech přijet na E-scootru, neziskovka žádá zrušení 385 let staré tradice

Sdílet

Nezisková organizace PETA se obrátila na radnici německého města Oberammergau (jižní Bavorsko), aby příští rok při tradičních pašijových slavnostech před Velikonocemi změnila příjezd Ježíše do Jeruzaléma. Tradičně totiž postava Ježíše přijíždí na oslu podle popisu události v Bibli. Aktivisté z neziskovky to ale považují za týrání zvířat. Neziskovka proto požaduje, aby Ježíš přijel místo toho na elektrickém scootru, nebo v elektomobilu. Ten je podle neziskovky nejenom důstojnou náhražkou tradičního osla, ale i šetrný k přírodě. Jelikož zatím radnice na požadavky neziskovkářů nereagovala, obrátili se aktivisté na místně příslušného veterináře s požadavkem, aby použíti osla zakázal. Podle aktivistů by se město mělo rozloučit se špatnou tradicí, která vede k údajnému týrání zvířat.

Tradiční pašijové hry v Oberammergau  mají tradici již neuvěřitelných 385 let a město je pořádá již od roku 1634! Hrané slavnosti se vždy účastní obyvatelé města a je to v životě místních nejdůležitější událost v roce.

Jeden by občas nevěřil, že to ti aktivisté z neziskovek myslí vážně. Jenže oni to vážně myslí, stejně jako jejich ideoví a finanční mecenáši z řad globální finanční ologarchie.

Jan Veselý

Vážení čtenáři a přátelé svobody, FB nám opět zablokoval účet (naposledy po sérii článků o LGBT++P komunitě a jejich propagandě a prudkém nárůstu počtu nakažených pohlavními chorobami ). Pokus s tímto textem souhlasíte, můžete ho prosím sdílet dál nejenom na VK, ale i všude jinde?! Stejně nakonec společně zvítězíme a tyhle nepřátele svobody a totalitáře porazíme, ale potřebujeme nyní Vaši pomoc. Děkujeme předemVaše Redakce www.ceskavec.com


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *