Státem placení umělci obvinili slavného německého básníka a dramatika, byl to prý „starý bílý muž“. Skončí K.H. Mácha stejně?

Sdílet

Němečtí umělci sdružení v uskupení Frankfurter Hauptschule zneuctili rodný dům slavného německého dramatika, básníka a prozaika J.W, von Goetheho. Před jeho rodným domem provedli performaci s toaletním papírem a následně několik desítek rolí toaletního papíru naházeli na zahradu domu. (video v článku zde) Podle umělců Goethe, který zemřel před 187 lety (!), svojí prý tvorbou vystupoval proti ženám a tvořil „znásilňovaní poezii“, když ve své tvorbě použil některé intimní výrazy.

Toto umělecké sdružení navazuje svojí politickou angažovaností na ideologie tzv. frankfurtské školy, která je pokládána za ideovou základnu neomarxismu. Jednalo se většinou o sociální vědce, kteří původně působili na univerzitě ve Frankfurtu nad Mohanem, potom se přesunuli do USA a po válce zpět do Frankfurtu. Za zmínku snad ještě stojí, že naprostá většina z nich nebyla německého původu.

Jistě nepřekvapí, že většina těchto umělců žije z veřejných prostředků bud přímo poskytovaných státem, nebo městy. Stejně tak bude zajímavé sledovat, zda se někdo z těchto umělců dokáže umělecky prosadit jako jimi kritizovaný Goethe. Nebo zda naopak nedostatek uměleckého talentu nahrazuji radikální politickou angažovaností?! Je totiž s podivem, že se umělci nezabývají velmi aktuální epidemií znásilnění páchaných většinou muslimskými imigranty, která zasáhla celé Německo.

Nepřipomíná vám to „české“ umělce na Letné? Pro jejich informaci podobnou tvorbu má za sebou i K.H. Mácha, autor slavného Máje. Vyrazí „čeští“ umělci zneuctít jeho rodiště? Takový T. Klus, či A. Geislerová se na to vyloženě hodí.

Aron G.

Vážení čtenáři a přátelé svobody, FB nám opět zablokoval účet (naposledy po sérii článků o LGBT++P komunitě a prudkém nárůstu počtu nakažených pohlavními chorobami ). Pokus s tímto textem souhlasíte, můžete ho prosím sdílet dál nejenom na fb, VK, ale i všude jinde?! Stejně nakonec společně zvítězíme a tyhle nepřátele svobody a totalitáře porazíme, ale potřebujeme nyní Vaši pomoc. Děkujeme předemVaše Redakce www.ceskavec.com


Sdílet

One Reply to “Státem placení umělci obvinili slavného německého básníka a dramatika, byl to prý „starý bílý muž“. Skončí K.H. Mácha stejně?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *