Program Hnutí Trikolora V. Klause ml. je vhodný pro rok 1990, nikoliv 2019. Byl to záměr, nebo nedostatek kvalitních kádrů v hnutí?

Sdílet

Před pár dny byl konečně zveřejněn program hnutí Trikolora, které založil bývalý poslanec ODS V. Klaus ml. Toho před časem vyloučili z ODS pro „pravicovou úchylku“.

Nyní je tedy vhodné si program přečíst a zhodnotit z hlediska obsahové. Zda skutečně odpovídá očekávání vlastenecké části české veřejnosti. Program má 29 stran a zabere asi 30 minut pozorné četby a přečíst by si ho měl každý, kdo měl a má od hnutí Trikolora nějaká větší očekávání.

Rozeberme si nyní základní kapitoly, které se primárně týkají budoucnosti a možnosti přežití českého národa v naší zemi.

  1. Obrana ČR – jako pozitivní lze hodnotit odmítání zahraničních misí (ale ne explicitně) a cíl, aby česká armáda sloužila primárně k obraně naší země. Jako negativní vnímáme snahu i nadále primárně spoléhat na NATO, navyšování rozpočtu na obranu na 2 procenta DHP již v roce 2024 a současně neochota primárně preferovat české výrobce zbraní. Jinými slovy to znamená, plánujeme nadále nakupovat převážnou většinu výzbroje v cizině, aniž by jsme měli skutečně nad těmito zbraňovými systémy kontrolu. Jen pro ilustraci když bude naše armáda vlastnit švédské nikdy nebojující stíhačky Gripen, americké předražené vrtulníky a izraelské radary, tak co se asi stane, pokud se s těmito státy nebo jejich spojenci dostaneme do konfliktu? Prostě nám ty zbraňové systémy na dálku vypnou a bude z nich jen drahá hromada šrotu. A to se klidně může stát, pokud nastoupí nějaká skutečně pronárodní vláda, která se přestane považovat za vazala USA, Německa a služebníka Izraele. Obrané koncepci chybí jakákoliv vize a odhad budoucích událostí a rizik. Vždyť hlavní budoucí nebezpečí nám přece nebude hrozit z Ruska, ale islamizované západní Evropy, masy imigrantů podporovaných tamějšími elitami. Jen v Německu je nyní asi 7 milionů muslimů, kteří jsou západním bělošským společnostem našeho typu otevřeně nepřátelští. Také musíme předpokládat, že většina tzv. uprchlíků, jsou de facto džihádisté s vojenským výcvikem a jen do Německa jich přišlo více než 3 miliony! A těm bude čelit naše maličká armáda vyzbrojená cizí výzbrojí, kterou nám v době konfliktu „naši“ spojenci ale ve skutečnosti spojenci muslimských džihádistů z USA, Švédska, Německa a Izraele vypnou?! Stejně tak nepochopitelné je odmítání brané výchovy ve výuce! Ten konflikt je přece na spadnutí a co bude vojensky zcela nepřipravená veřejnost najednou dělat? Podobně lze kroutit hlavou nad nezájmem o rozvoj české národní domobrany, která by podléhala velení armády a byla budována na národním (nikoliv občanském) a regionálním principu. Přece nedáme legálně zbraně a výcvik muslimů, černochům, Cikánům a Vietnamcům, když musíme předpokládat, že se v případě konfliktu postaví proti nám! Stejně tak chybí odpověď, kde chtějí vzít těch další 60 miliard korun na obranu v rozpočtu a co se za ně bude pořizovat? Zde je garantem programu jistý Lumír Němec, jistě schopný a odvážný voják, ale jeho mezinárodní rozhled a strategické uvažování má zjevné slabiny!
  2. Zahraniční politika – ta je koncipována celkem rozumně, ale stále zoufale prozápadní, nehledě na to, že snaha o reformu EU je zcela směšná. Také tam chybí jasné vyjádření, co se stane, pokud ta reforma EU selže. Program Trikolory zde odpověd nedává žádnou. Jako rozumné lze považovat odmítání neomarxistické agendy. Nicméně zde chybí jasné pojmenování viníků třeba imigrantské krize, expanze tzv. lidských práv atd. To přece není EU, dokonce ani Merkel s Macronem! To je asi dáno osobou zpracovatele, jímž je V, Klaus starší. Klaus st. je salónní myslitel podmíněný tzv. Rakouskou školou a orientovaný na pravicové anglo-americké „elity“ a bohužel se nedokáže dostat mimo tento myšlenkový rámec, ačkoliv je tento historický tandem v hluboké krizi.
  3. Právo a spravedlnost – zde bohužel chybí zájem o zrovnoprávnění etnicky českých občanů s vyvolenými a nadprávně chráněnými menšinami. Nikde se nepíše o rušení těch paragrafů o popírání holocaustu, rasové nesnášenlivosti atd. Přece není možné, aby byli etničtí Češi de iure občany druhé kategorie ve srovnání s Araby, Cikány, Židy, nebo LGBT osobami! Kdyby platila skutečná ústavní svoboda slova, pak by nebylo potřeba řešit cenzuru! Rovněž nikde nevidím systémové řešení exekucí. Problém naší země není primárně vysoká cena exekucí, ale to, že k nim vůbec dochází. Kdyby se primárně řešila lichva, tak by se problém odňal hned u kořene. Jenže to by vyžadovalo mezinárodní odvahu a ta v hnutí zjevně chybí stejně jako u zahraniční a obranné politiky.
  4. Bezpečnost a policie – nikde nevidím jasné pojmenování závažné imigrantské kriminality v oblasti drog, pašování lidí, praní špinavých peněz atd. a možné návrhy jejího řešení a to včetně případného vyhoštění celého problematického etnika!
  5. Školství – to je asi nejlépe propracovaná kapitola, ale i zde nám chybí jasné snaha o podporu vlastenectví. Stejně jako zásadní reforma vysokého školství. Tzv. nezávislost VŠ vedla k jejich ovládnutí agresivními extramisty z řad vyvolených menšin a stala se z nich centra rozvratu naší země a národa. Proto je přece stát musí získat zpět pod kontrolu, vždyť je přece platí?! Je na místě hovořit o jasné preferenci skutečného VŠ vzdělání, technické VŠ, lékařské a přírodovědecké fakulty, stejně jako potřebujeme kvalitní pedagogické fakulty. Ale významně méně potřebuje stát živit a platit například právnické fakulty, ekonomické VŠ a hlavně humanitní fakulty. Podobné vzdělání by z většiny mělo být přenecháno soukromému sektoru a pak ať si studia genderových věd a politologie platí studenti pěkně sami! Čekal jsem od V. Klause ml mnohem víc! Vždyť to je jeho hlavní parketa!
  6. Ekonomická sekce – další velké zklamání, tam nikde nevidíme snahu řešit zásadní problém naší ekonomiky a ten se jmenuje vysoká dominance nadnárodních korporací v klíčových oblastech našeho hospodářství. Jen pro ilustraci 99 procent bankovnictví je v cizích rukách (i Kelnerova PPF sídlí v Nizozemí!), velká většina pojišťovnictví rovněž. Skoro 90 procent maloobchodní distribuce potravin vlastní cizinci. Velkou většinu výroby a zpracování potravin rovněž (Například u piva je to skoro 85 procent!) A tak by se dalo pokračovat ještě dlouho. Cílem skutečně národní politické strany by měl být návrat klíčových segmentů naší ekonomiky do českých rukou (né nutně státních!).
  7. Výstavba bytů a podpora rodin – je sice chválihodné podpořit větší rodiny daňově, ale pokud nebudou mít kde bydlet, tak nebudou ani vznikat! Problém bydlení se dnes jmenuje drahota a vykupování nemovitostí cizinci! Ke zlevnění výstavby nepovede zrušení daně z nemovitostí, když většinu (skoro 80 procent) všech nových nemovitostí v Praze vykoupí cizinci. Ale snaha toto omezit v programu nikde bohužel není. Přitom by naopak bylo žádoucí cizince z našich měst a půdy vytlačit. Nebo si snad předáci hnutí vážně myslí, že česká pracující středostavovská rodina muže finančně konkurovat movitému ruskému podnikateli, nebo vietnamskému drogovému mafiánovi?!
  8. Podpora kultury – nikde se v programu hnutí nepíše, že se bude podporovat pouze kultura česká! Nebo snad budou nadále státní instituce podporovat gay pochody a protinárodní kulturu menšinových „umělců“? Není jasně vyjádřeno, co se má stát s veřejnoprávními medii a jak je opět získat pod kontrolu. Snad se jich v hnutí nebojí?!
  9. Zdravotnictví – chybí jakýkoliv pokud o nový přístup, ačkoliv každý ví, že současný přístup ke zdravotní péči skutečně vede spíše ke zhoršování zdravotního stavu populace.
  10. V programu rovněž chybí jasná definice českého občanství a zásadní ztížení jeho nabytí! České občanství mají mít přece pouze etničtí Češi, nejsou to bonbony, které se budou rozdávat Ukrajincům, Vietnamců, nebo Arabům jenom proto, že tu náhodou nějakou dobu žijí! Tj. mělo by ho být možné získat pouze narozením etnicky českým rodičům. Stejně jako by bylo žádoucí udělat zásadní revizi českých občanství získaných cizinci po roce 1990. Vždyť v případě nebílých novo Čechů se již dnes mluví o tom, že 99 procent z nich ho získalo podvodem (Vietnamci, Arabové, černoši atd) a těm by se mělo opět odebrat, stejně jako jejich potomkům a jestli se jim to nelíbí, nikdo je tu nedrží a oni se mohou vrátit do své vlasti! Stejně jako automatické odebrání občanství naturalizovanému cizinci za úmyslný trestný čin!
  11. Nikde se jasně nemluví o zákazu financování politických neziskovek ze zahraničí.
  12. Demokracie – zastupitelská demokracie zjevně selhala a má to selhání ve svém DNA. Proto je potřeba se podívat po nových formách politického uspořádání. Například stavovská demokracie, přímá demokracie, či kombinace obou, nebo kombinace těchto modelů se zastupitelskou demokracií. Hnutí v tomto ohledu nic nenabízí.

V programu se nikde neoperuje se slovem český národ (s jednou výjimkou v sekci obrana, kde prý bude podporován zdravá národní hrdost). Nikde nevidíme zavádění výchovy k vlastenectví do škol a podpora vlastenectví jako takového již od útlého věku. Kde se vezmou čeští vlastenci, když k vlastenectví nebudou vedeny již české děti? Přitom je dne již jasné, že společnosti budované na tzv občanském principu jsou určeny k záhubě (což byl asi důvod jejich umělého vzniku). Naopak nejvyšší stabilitu vykazují právě země budované na národním principu.

Zcela v programu chybí definování naší země jako země etnických bílých Čechů, kdy všechny nově příchozí menšiny jsou tu dočasně trpěny, pouze pokud se budou dobře chovat! Nebo tomu máme rozumět tak, že ty stovky tisíc problematických a nám již dnes de facto více méně otevřeně nepřátelských muslimů. černochů, Vietnamců, Číňanů atd tady mají právo navždy zůstat?! Mají snad Češi podobné právo usadit se v Africe, Vietnamu, nebo Číně? Nemají, tak proč by ho měli mít oni u nás! To potřebujeme další bolestivou lekci soužití s problematickými menšinami?!

Celkově tedy lze hodnotit program hnutí Trikolora jako zklamání. Čekali jsme víc, mnohem víc! Tohle je „pravda-láska soft!. Jak se ten program vlastně liší třeba od ODS, TOP 09, které jsou otevřeně protičeské?! Takový program by možná byl zajímavý v roce 1990, ale do roku 2019 je to velmi málo!

Otázkou je, proč se tak vlastně stalo. Je to záměr ve smyslu, nejlépe ovládám opozici, kterou si sám vytvořím, nebo okamžitě ovládnu? Známé to heslo jistých rozvratných nadnárodních kruhů! Nebo je to dáno nízkou kompetenci jednotlivých odborných garantů? Třeba L. Němec je jistě schopný voják, ale mezinárodní politice a globálním hrozbám zjevně nerozumí. Nebo garant zdravotnictví M. Zeman byl dlouholetým ředitelem nemocnice, která je v Praze dlouhodobě považována za nejhorší, takže podle všeho moc úspěšný ředitel nebyl. Stejně tak chybí vize národní ekonomiky akademikovi Ševčikovi a finanční analytičce Šichtářové, byť oba mohou být ekonomicky vzdělaní lidé.

Tudy cesta k národní obrodě a záchraně skutečně nevede!

Nicméně stále máme jistou naději, že se v hnutí časem objeví zajímavé vlastenecké osobnosti, které ho budou táhnout k autenticky vlasteneckému programu a hájení skutečně českých zájmů.

A. Fišer

Vážení čtenáři a přátelé svobody, FB nám opět zablokoval účet (naposledy po sérii článků o LGBT++P komunitě a prudkém nárůstu počtu nakažených pohlavními chorobami ). Pokus s tímto textem souhlasíte, můžete ho prosím sdílet dál nejenom na VK, ale i všude jinde?! Stejně nakonec společně zvítězíme a tyhle nepřátele svobody a totalitáře porazíme, ale potřebujeme nyní Vaši pomoc. Děkujeme předemVaše Redakce www.ceskavec.com


Sdílet

One Reply to “Program Hnutí Trikolora V. Klause ml. je vhodný pro rok 1990, nikoliv 2019. Byl to záměr, nebo nedostatek kvalitních kádrů v hnutí?”

  1. Ono není divu, při tom kadrovem obsazení 🙁 vše bývalí Svobodni a realisté a to je pravda láska soft non plus ultra

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *