Ve Švédsku lékaři amputují prsa 14 letým dívkám údajně trpícím „pohlavní dysforií“

Sdílet

Nikdy jste neslyšeli výraz „pohlavní dysforie“? To je ale zpátečnická neznalost! Jedná se o „vědecký termín“, kterým se označuje stres z rozdílu mezi vrozeným tělem a pohlavní identitou. Například mladá dívka může mít údajně stres, protože jí rostou prsa. Mladý muž zase z toho, že má penis. Do nedávna ale byla operativní změna pohlaví povolena jenom dospělým osobám.

V pokrokovém Švédsku se rozhodli podat pomocnou ruku i dětem. Začali provádět operace odstranění prsou u 14 letých dívek, jako třeba Karolinská universitní nemocnice ve Stockholmu. Podle tamějších lékařů, pokud mladou dívku mučí, že má prsa, pak je jejich odstranění celkem rozumné… Problém (etický) by mohl prý nastat pouze tehdy, kdyby ta dívka začala později té změny pohlaví litovat. Tolik tamější lékaři. Naopak by podle nich bylo neetické odmítnout té dívce pomoc v jejím současném stavu. K zákroku byl rovněž potřebný souhlas rodičů té dívky a psychologa.

Genderové možnosti švédských školáků

Švédsko v posledních letech zaznamenalo nárůst počtu „pohlavní dysforie“ mezi dětmi a to často o desítky procent. Zdá se, že agresivní zavádění gendrové výuky již na švédských základních školách začíná přinášet své ovoce.

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

4 Replies to “Ve Švédsku lékaři amputují prsa 14 letým dívkám údajně trpícím „pohlavní dysforií“

  1. Tak oni hlavne neampuzuji prsa divkam, ale chlapcum, kteri se narodili do zenskych tel, coz je neco zcela jineho. Autor clanku vubec nepochopil. Doporucuji nastudovat odbornou literaturu nez budete zase neco takoveho psat.

    1. Vy asi budete nějaká studenta gendrové „vědy“ na FF UK. Jak se může chlapec narodit do ženského těla? Mohla by ste mi to prosím objasnit? Nebo se může třeba slon narodit do žirafy? 🙂 Pokud na tom nadále trváte, pak doporučuji navštívit jisté zařízení, které se nachází v Praze Bohnicích. Tam vám jistě od podobných myšlenek odborně a s láskyplnou péčí pomohou. Jen se nenechte zaskočit pravděpodobně větším počtem Ježížů, králů a slavných osobností v řadách osazenstva!

      1. Je to jednoduché. Některým lidem se prostě vyvíjí ženský mozek v mužském těle. Je to anomálie, ale děje se to. Do Bohnic nikoho neposílejte, raději si problematiku nastudujte. Začněte wikipedií a pak si zajděte do knihovny.

        1. Někomu se třeba vyvíjí jinak kostra, to ale neznamená, že je to normální:-) , takže pokud se někdo fysicky, mentálně vyvíjí jinak než je normální, tak si zasluhuje naše politování a měl by se léčit a ne se dávat na odiv. Jsou to nemocní lidé a tak je potřeba k nim přistupovat, je mi líto, když budete chromou slepici nazývat orlem, tak se z ní tím orel nestane

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *