Neziskovka Romodrom – 41 mil. kč dotací a grantů a žádné vyúčtování, to je ráj…

Sdílet

Podle našich dosavadních zjištění se zdá, že nejvíc velkorysé, pokud jde o účetnictví a prokazování nákladů apod.,  jsou cikánské „neziskovky“.

Exemplární případ je „nezisková organizace“ Romodrom.

Oficiálně Romodrom o.p.s. poskytuje sociální služby a nabízí vzdělávací programy lidem, kteří jsou ohroženi sociálním vyloučením, nebo se ocitli v nepříznivé životní situaci. Pod slovem lidé se eufemisticky skrývá cikánská  menšina a tato neziskovka jim prý má pomáhat. Soudě ale podle počtu Cikánů na dávkách, ve věznicích atd se zatím práce Romodromu moc nedaří… nicméně peníze tečou dál… Vždyť v roce 2017 dostala na grantech a darech více než neuvěřitelných 41mil. Kč! Kam ale ty peníze jdou, nejsme z výroční zprávy schopni zjistit!

Kdo „cikánským neziskovkářům“ přispívá?

Hlavním dárcem je jako obvykle EU. EU  a její úředníci se zdá být zamilovaná do všemožných problematických menšin a nejinak to je i u Cikánů.

Stejně tak zde vidíme aktivní příspěvky od MPSV, MSTV, MPMR

Chybět nemůže ani Úřad vlády – ten snad podporuje každou zvrácenost!

Dalším významným sponzorem jsou kraje a města. Liberecký, Středočeský, Moravskoslezský, nebo Pardubický. Jako obvykle nemůže chybět pokrokové vedení Prahy a Brna a Liberce…

Z koroporátních sponzorů vidíme nadnárodní finanční korporace Citibank a Moneta Bank (GE Money Bank) a fond řetězce Albert. A jako obvykle nadace A. Babiše Agrofert…

Trochu jako bizár pak působí síť cukráren Ovocný světozor a lékárna na Václavském náměstí…

Na co peníze jdou?

Upřímně řečeno nevíme…. Výroční zpráva překvapivě žádnou účetní rozvahu neobsahuje, takže nevím, kolik se vydá například na mzdy. Zkušenost  nám ale říká, že kdo podobné informace skrývá, tak k tomu má obvykle důvod. „Neziskovka“ Romodrom by proto měla sama vše vysvětlit, protože jinak se dáví prostor k oprávněným spekulacím české veřejnosti!

Na pomoc Cikánům obvykle „neziskovkám“ mnoho prostředků nezůstane, Většinu spolknou jejich mzdy…

Podle všeho se zdá, že „romská problematika“ je skvělý dotační a grantový business, který navíc nikdo nekontroluje…  je to náhoda?!

J. Krejčík


Sdílet

2 Replies to “Neziskovka Romodrom – 41 mil. kč dotací a grantů a žádné vyúčtování, to je ráj…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *