Evropský soud. Nesmíte odsouvat uprchlíky kriminálníky!

Sdílet

Členské země EU nemají právo automaticky odsouvat pachatele závažných úmyslných trestných činů z řad žadatelů o asyl (uprchlíků)! Rozhodl o tom Evropský soudní dvůr ve Štrasburku. Podle rozhodnutí soudu spáchání závažných trestných činů nijak neomezuje právo pachatel-uprchlíků v právu na asyl.

Soud tak rozhodl na základě stížnosti dvou afrických a jednoho čečenského žadatele o asyl. Všichni tři přitom spáchali velmi závažné trestné činy, mezi jiným vraždu a sexuální násilí v Belgii a České Republice. Místní úřady jim proto zrušily uznaný status uprchlíka a chtěli je vyhostit. Přesto se Evropský soudní dvůr postavil na jejich stranu a de facto uznal jejich právo v daných zemích zůstat i nadále.

Co z toho plyne? Že jak si jednou do země pustíte imigranty, tak budete mít za současné EU velký problém se jich legálně zbavit. To vidíme i u nás, kdy například 17 tisíc Vietnamců dostalo české občanství, mnozí byli odsouzeni k mnohaletým vězením ale přesto zůstávají nadále majiteli českých pasů. Totéž platí pro řadu Arabů a muslimů.

A. Fišer


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *