Řecko: Uprchlíci zablokovali železnici, žádali odchod do Německa

Sdílet

Válka v Sýrii sice skončila. Jak de iure (nedávno), tak de facto (před několika lety). Ne však pro „syrské uprchlíky“ z Afganistanu, Iráku a dalších zemí. Několik stovek z nich se nyní nachází v Řecku a snaží se násilnými akcemi vynutit cestu do Německa.

Open or Die. „Otevřete nebo zemřete“? Co tím asi „uprchlíci“ mysleli?

Proto zablokovali athénskou železniční stanici Larisis a za výkřiků „Německo“ a „otevřete hranice“ požadovali odvoz na makedonské hranice a dále do Německa, kam prý prchají před válkou. Zdá se, že v době chytrých telefonů a okamžitých informací od neziskových organizací, k nim zprávy o konci války v Sýrii zatím ještě nedorazily. Uprchlickou blokádu vyvolala záměrně šířená nepravdivá zpráva, že Makedonie otevřela hranice a oni se mohou dostat až do vysněného Německa. Kdo tuhle zprávu asi šířil a proč?

Skutečnost, že se běžní Řekové nemohli dostat do práce, školy, domova, atd. uprchlíky nijak nevzrušovala.

Podle posledních zpráv z Řecka se uprchlíci pokusili násilím proniknout do Makedonie a došlo ke střetům s řeckou policií a makedonskou pohraniční stráží.

J. Veselý

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *