Petice proti genderové řeči. Připojíte se?

Sdílet

Spolek pro německý jazyk, významná to odborná instituce mezi německými jazykovědci a spisovateli, vyhlásil boj genderové němčině. Petici na podporu této iniciativy podepsalo již více než 30 000 lidí. Dokonce několik politiků z opoziční AfD. Argumentují, že tzv „Gender Sprache“ ničí tradiční německý jazyk a klasická němčina (Hoch Deutsch) by měla být chráněna! Pokud hovoříte německy a leží vám osud jazyka Goetheho, Schillera apod. na srdci, tak můžete svůj podpis připojit zde.

J.W. von Goethe by se asi dnes divil…

Připomínáme, že podobný akt v Německu dnes může vést k profesní a lidské dehonestaci a konci kariéry, proto podpořme německé vlastence a lidi zdravého rozumu. Uděláme tak pro česko-německé vztahy víc, než 100 různých mezivládních deklarací! Tak jako jsme my Češi udělali podporou protirežimích a protiimgrantských demonstrací v Drážďanech i jinde na akcích spolku Pegida, či AfD. Z vlastní zkušenosti víme, že běžní Němci tohle vnímají velmi citlivě a statečných Čechů si za to váží!

J. Veselý

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


Sdílet

One Reply to “Petice proti genderové řeči. Připojíte se?”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *