„Neziskovky“ pod drobnohledem. Multikulturní centrum Praha.


Naší minisérii „Neziskovky pod drobnohledem“ začínáme organizací, která náš svojí přítomností
„obšťastňuje již od roku 1999, Multikulturní centrum Praha. Předsedou správní rady je radní za Prahu 7 Jakob Hurrle (politickou kariéru si vybudoval na aktivizmu proti korupci, zvolený za PRAHA 7 SOBĚ, vládnoucí v koalici s Piráty a Zelenými). Ředitelkou je aktuálně jakási Zuzana Schreiberová.

Za cíl si oficiálně klade  (viz výroční zpráva 2017, stránka 4) přispívat k hlubšímu porozumění a posilovat respekt a toleranci mezi lidmi, kteří se vnímají jako kulturně odlišní;

▬ hledat společné zájmy napříč etnickými hranicemi;

▬ usilovat o dodržování lidských práv;

▬ přispívat k utváření prostředí podporujícího integraci cizinců a menšin.

Vzápětí dodává:
„My pojem multikulturalismus chápeme tak, že všichni lidé bez ohledu na náboženství, barvu kůže, sociální status, či odlišnou kulturu, si jsou rovni…“

A práce se podle všeho moc nedaří.
Jak se česká společnost na podobné neziskovky dívá, se dozvíme dokonce v úvodu této výroční zprávy, kde ředitelka neziskovky naříká, že slovo multikulturalismus u nás prý má „negativní“ konotace… (Kdo za to asi může?, ptáme se my).

Zdá se, že jejich cílem jsou primárně školy a úřady, tedy mladá generace. Cílem je  vymývat mozky mladé generaci, která se pak nebude bránit ničení českého národa a státu (nemohu si pomoci, ale nějak mi to připomíná jistého dr. Goebbelse: „Vy si myslete, co chcete, ale vaše děti již patří nám“). Podle všeho je tedy cílem co nejvíc napomoci masové imigraci a přeměně české společnosti z homogenní bělošské na nějakou „barevnou – multikulturní“. Tak jak to vidíme v těmito lidmi opěvované západní Evropě, se všemi jejími no-go zónami, násilím, a obecným rozvratem.

Jak tihle neziskovkáři hospodaří ?
Celkem 61% všech nákladů se „spotřebují“ na mzdy (str. 32). Ale jak si ukážeme v dalších dílech, je to oproti většině etno- a multikulti- „neziskovek“ ještě skvělý poměr… Takže se nemůžeme ubránit dojmu, že se o žádnou dobročinnou práci nejedná, ale naopak je to tvrdý byznys s dotacemi, granty apod. Zkuste někdy říci profesionálnímu „neziskovkáři“, že charita se dělá zadarmo a ve volném čase – ten na vás bude koukat…

Kdo to financuje?
Jako obvykle najdeme zde sponzory na úrovni státu (minis. zahraničí republiky zvané Česká), město Praha (zajisté pan Hurrle nevyužívá nadstandardních vztahů s kolegy na magistrátu 😆), pak fondy EU, politické fondy z Německa, Holandska apod…

Kdo tam pracuje?
Vesměs se jedná o absolventy podivných oborů humanitních fakult typu FHS, FF, FSV, Sorosova CEU atd, kteří přirozeně sotva naleznou jiné pracovní uplatnění, s výjimkou nekvalifikovaných prací, jako smažič hranolek v McDonald’s, nebo doplňovač regálů v supermarketu. (Zde se nechceme dotknout normálních zaměstnanců McDonald’s, kteří na rozdíl od neziskovkářů dělají počestnou práci!)

Jako perličky pro pobavení: jistá Anna Maršíková vystudovala Joint Master in Migration and Intercultural Relations (spojený magisterský obor migrace a mezikulturní vztahy), nebo Daniela Bartáková vystudovala Nationalism Studies – Jewish Studies Specialization (Národní studia – židovská specializace) na Central European University (té Sorosově) v Budapešti a Židovská studia na UPOL… divíte se, že CEU chce Orbán z Budapešti vyhnat?

Mé hodnocení:
Jedná se o jednu z mnoha rozvratných a protičeských neziskovek, které mají za dlouhodobý cíl rozvrat a zničení českého státu a národa. Jako obvykle jsou podobní parazité (v biologickém smyslu slova, kdy parazit je organizmus, který se živí na jiném a víc mu škodí, než prospívá) bohužel financování z veřejných peněz (jak českých, tak mezinárodních). Proto až vám současné politické „elity“ budou tvrdit, že nejsou zdroje na zdravotnictví, infrastrukturu atd, tak jim připomeňte například oněch 13 miliard, které jdou „neziskovkám“, či 5 miliard, které se každoročně vyhodí na „rozvojovou pomoc“…

Poučení pro rodiče: Zajímejte se, co se děje na školách vašich dětí. Zda jim tam místo matematiky a biologie nelijí do hlavy nějaké multikulturní nesmysly podobné „neziskovky“. Pokud ano, ptejte se ředitele školy (školy mají být ze zákona apolitické) a zřizovatele školy (většinou obec), co to má znamenat. Jen tak zabráníte podobným protičeským parazitům v jejich rozvratném díle! A zajistíte vašim dětem lepší budoucnost!

Kdo je Zuzana Schreiberová (převzato z oficiální stránky MCP):

Zuzana Schreiberová vystudovala bakalářský obor Studium Humanitní vzdělanosti na FHS UK, kde se zabývala současnou pražskou židovskou komunitou. V navazujícím magisterském studiu Obecné antropologie se specializovala na historickou antropologii, narativní analýzu a paměťová studia. Od zaří 2015 se věnuje také pomoci uprchlíkům v rámci Iniciativy Hlavák a dalších dobrovolnických iniciativ. V organizaci koordinovala od března 2016 projekt Praha sdílená a rozdělená a od srpna 2017 je výkonnou ředitelkou a statutární zástupkyní.

napsal J. Krejčík

Máte co říct k tématu? Máte zajímavé informace, nebo dobré tipy, kde je sehnat? Či dokonce umíte napsat článek? Pošlete nám ho!, rádi ho zveřejníme. Po identitě našich přispěvatelů nepátráme a jejich texty klidně zveřejníme i anonymně, nebo pod přezdívkou, necháváme na nich, jak si vyberou. Na zveřejnění jejich informačních zdrojů rovněž netrváme. Dobře víme, že v liberální demokracii to je se svobodou slova občas velmi podivné.


5 Replies to “„Neziskovky“ pod drobnohledem. Multikulturní centrum Praha.

  1. Vážení,
    za vodu, městské vodárny a správu vody bez Tratenberků a bojuji od roku 2002. Dávám obraně vody léta čas, úsilí, peníze, energii a má rodina díky tomu zažila neskutečné gangsterské a haterské praktiky. Nevidím důvod se neozvat, protože to uráží také všechny, kteří nám reálně v boji o českou vodu pomáhají. Často jde o lidi, kteří nemají mnoho financí a přesto pomáhají např. 50 Kč / měsíc. A pak nám někdo, kdo nedělá nic, neví shola nic o vodě, o tom co děláme a co to přinaší nadává, že jsem vychcánci a máme vychcípat?

    https://pravdaovode.cz/novinky/neziskovky-by-mely-vychcipat/

  2. Pane Radku Novotný,
    my Vám nenadáváme. V článku výslovně zmiňujeme etno- a multikulti- neziskovky. Mezi ně pochopitelně NADAČNÍ FOND PRAVDA O VODĚ nepatří.

  3. Píšeme to zde, protože lidé si neuvědomují, že např. NFPOV nikdy žádnou podporu od státu, politiků či EU nedostal a o vodu v rukou měst bojuje léta. Prvních 15 let vše financoval jeho spoluzakladatel a poslední rok pomáhají lidé, kteří chápou důležitost vody.

    Neinformovaní lidé to neví a poté co si přečtou článek váš nebo jiný podobný článek, po na nás „plivou“, což si užíváme od koncernofilů a darebáků v politice (je to důkaz, že svou práci děláme dobře), ale od občanů si to nezasloužíme, protože je absurdní, když nám nadávají lidé, jejichž zájmy hájíme a žádnou FAKE podporu nám nikdo nedává – naopak na některé z nás útočí gangsteři a darebáci podávají žaloby, či křivá obvinění.
    Příklad https://pravdaovode.cz/muj-pribeh/

  4. Pravdu má autor článku pan Krejčík i pan R. Novotný.
    Znám také neziskovky, kde pracují dobrovolníci ve svém volném čase, zdarma, a financují svůj provoz ze svých peněz, peněz sympatizantů a občas se najde i nějaká firma, která zasponzoruje. Přestože dělají skvělou práci s lepšími výsledky než „(ne)ziskovky“ dotované miliony, od státu ani EU neviděly tyto skutečné neziskovky ani korunu.
    Pak tu jsou ony „(ne)ziskovky“ dotované EU nebo Sorošem, což je v podstatě jedno a totéž, a státem, který to má nařízeno z EU. Tyto falešné neziskovky jsou v podstatě politruci, političtí pracovníci a agitátoři, kteří mají změnit myšlení a převychovat občany ČR k postojům a názorům, které politické vedení EU považuje za správné.
    Demokracie znamená z řečtiny „vláda lidu“. Politické vedení EU vůbec nezajímá, co si lidé přejí. Mají své vlastní představy a cíle, které se snaží lidem proti jejich vůli vnutit a změnit jejich myšlení podobně jako to dělali komunisté. Využívají k tomu inteligentní marketing a trojské koně: falešné „(ne)ziskovky“. Zlo se přebalí a prodá naivním lidem v líbivém obalu s nápisy: mír, spolupráce, rozmanitost, společně silnější, pomáhat. Je to lež a podvod. Bohužel mnoho naivních a dobrých lidí na to skočilo a pomáhají EU tím, že jsou užitečnými idioty, kteří nepochopili, o co v EU skutečně jde. Stejná sorta lidí, i když to popřou, by horovala pro komunismus v 50. letech. Oni měli také krásná hesla jako: světový mír, spolupráce národů, všechno bude patřit nám všem, nikdo nebude vykořisťován apod. EU je v podstatě to samé s tím rozdílem, že zvolili jinou strategii. Místo rychlé a násilné revoluce se posouvají kupředu pomalými a méně nápadnými změnami rozloženými do desítek let.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *