Izraelské zbraně jsou nejlepší na světě, dokud se nezačnou používat v boji. Nakoupit je může jen blázen, nebo podvodník. Co ukázal iránský raketový útok

Sdílet

Světová media a od nich to kopírují ta česká, se dlouhodobě předhánějí ve vychvalování izraelské zbrojní techniky. Prý je nejlepší na světě. Marketing tedy mají Izraelské zbrojovky zmáknutý skvěle. Problém nastane v okamžiku, kdy se musí začít používat.

Izraelské protiraketové systémy za miliardy dolarů snad mohou fungovat (a to ještě ne vždy) proti palestinským podomácku zhotoveným raketkám z okapové roury typu kassám. Proti starší generaci iránských balistických střel ale nezmohly vůbec nic a naprostá většina z nich zasáhla plánované cíle na izraelských letištích. To navíc ještě pomáhali Izraelcům Američané, Francouzi, Britové a Jordánsko…. a výsledek byla světová ostuda. Izrael totiž na začátku tvrdil, že všechny rakety zlikvidoval, aby ho pak ze lži usvědčilo náhodně pořízené video, kde padaly iránské rakety na izraelské letiště jako kapky deště a údajně nejlepší raketová obrana na světě nebyla vůbec k ničemu a působila komicky.

Podobně kvalitní jsou i tanky Merkava, proti palestinským civilistům si počínají skvěle, v Gaze a Libanonu proti vycvičeným a průměrně vyzbrojeným jednotkám Palestinců už to taková sláva není. Podobné jsou izraelské drony, radary atd. atd.

Soudný člověk by proto takové zbraně nikdy nenakupoval. Je to zkrátka velmi předražený šmejd, jak ukazují nedávné skutečně bojové zkušenosti.

Pro českou vládu to ale není problém, ta od věčného spojence nakupuje zbraně za miliardy. Je to projev bláznovství, nebo korupčního hochštaplerství? To jsou otázky, které by si Češi měli začít klást. Jsou to jejich peníze!

Aron G.

Ministryně obrany J. Černochová (ODS), která je židovského původu, nakupuje izraelské zbraně velmi ráda a má v tom podporu současného politického establishmentu… cena pro ní podle všeho nehraje roli, její peníze to přece nejsou


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *