Šokující porovnání československých uprchlíků z roku 1968 a ukrajinských z roku 2022

Sdílet

Dnes si přpomínáme výročí vpádu vojsk Vašavské smlouvy pod vedení SSSR do Československa, které nařídil šéf politbyra KS SSSR Ukrajinec L. Brežněv.

Naši zemi tehdy opustilo asi 250 000 uprchlíků. Jak se s nimi na Západě zacházelo? Byli vesměs internováni v utečeneckých táborech ve velmi stísněných prostorech. Byla jim zajišťována pouze základní zdravotní péče a strava. Žádné země se neuchýlily k tomu, aby jim dávaly nějaké výhody na úkor domácího obyvatelstva, žádné mestské a státní byty, žádné přednostní ošetření na předních klinikách, ani žádné speciální sociální dávky. Češi a Slováci vesměs skromně pracovali a sami si zlepšili svůj osud, Jejich integrace do nových zemí byla zcela příkladná, žádné opilecké eskapády, či násilí na místním lidu, či shovívavost úřadů na jejich případné špatné chování.

To porovnějte s Ukrajinci po roce 2022, Preferenční přidělování ubytování, veškerá zdravotní péče zcela zdarma, zdarma jízdenky na dopravu, domuzeí, zoo, speciální finanční dávky, nadprávní ochrana ze strany úřadů, přehlížení jimi páchané kriminality atd atd.

Na vině jsou hlavně politici, kteří to podporují a umožňují. Ukrajinci jen využívají příležitosti. Hlavními viníky jsou tedy vedení ODS, TOP09, STAN, Pirátů, KDU, ale stejně tak Babišovo ANO!

Něco je tady špatně, nepřipadá vám?

Aron G.

Tahle prchal ukrajinský uprchlík, který pravidelně jezdí zpět na Ukrajinu

Takhle prchal český uprchlík v roce 1968, který se 20 let nemohl do vlasti ani podívat…


Sdílet

3 Replies to “Šokující porovnání československých uprchlíků z roku 1968 a ukrajinských z roku 2022

  1. Ja sice tez emigrant ,ale ne z 1968 .Nemam zadne velke pochopeni pro tuto vlnu emigrace z CSSR vzdyt vetsina „uprchliku“ vlastne ani nevedela proc prcha a nevi to do dnes .

  2. Prosím vás co je na tom šokujícího? To my všichni tady víme od těch, kteří tenkrát utekli. 100 šilinků na den, celou dobu v Traisikirchenu, 2x denně jídlo a sežeň si sponzora někde v Kanadě či Austrálii. Zbytek se naučil bez problémů německy a tam byli až do roku 89, posílali fotky jak je to na tom západě skvělý a pak se chytrolíni vrátili – a rádi!

  3. Par let po valce prisel komunismus. Meho tatu soudruzi totalne okradi a jeste byl 2X v politickem vezeni. Prislo Prazske jaro, nova nadeje a tata planoval. Kdyz v lete vtrhla Ruda armada do CSSR, padla tatova nadeje a uz to tam nemohl vydrzet a v 66 letech emigroval ven. Mne tak inspiroval, ze jsem sam sel a octl se v lagru v nemeckem Zirndrorfu.
    Diky komunistum jsem ztratil dedictvi meho taty, coz nebyla mala vec. Odchod bylo male dobrodrzstvi, objevy lepsiho zivota ale take zadna snadna vec. Jako emigranti, jsme museli dohonit naskok, jaky meli lide narozeni na Zapade. Pracovali jsme za minimalni mzdy ale dalo se z toho zit. Casem jsme se pozvedli a dnes mnozi z nas uz nechteji znova emigrovat „domu“. Pro mne uz neni Cesko doma a nehodlam riskovat dalsi zacatek v zemi, ktera je mi dnes cizi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *