Česká vláda umožňuje cizincům pracovat v ČR bez omezení. Jejich vlády naopak Čechům vstup do jejich zemí zpřísňují. Tak vypadá kolonie Česko!

Sdílet

Vláda P. Fialy zrušila povinnost mít pracovní víza pro pracovníky z Australie, Japonska, Kanady, J. Korei, N. Zélandu, Velké Britie, USA, Izraele a Singapuru. Majitelé pasů z těchto zemí tak budou mít volný přístup na český pracovní trh. Jedná se o jednostranné opatření a česká strana za to od těchto zemí nedostane (a nepožaduje) žádné reciprociční výhody pro české občany. Naopak některé tyto země podmínky pro vstup českých občanů zpřísňují. naposledy třeba Izrael, náš věčný spojenec na Blízkém východě.

Jakou přesně přidanou hodnotu budou tito lidé mít pro český pracovní trh je záhadou. Přijedou snad japonští zubaři, nebo australští pediatři, kteří nám tady chybí? Nebo nám chybí korejští majitelé restaurací, nebo američtí a izraelští spekulanti? Co asi přinesou „odborníci“ ze Singapuru?

Odpověd všichni známe.

Je to další známka koloniálního postavení Česka, do které ho polistopadové politické garnitury zatáhly. Přece se zahraniční páni nebudou obtěžovat v jejich kolonii nějakou byrokracií, že?!

Aron G.


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *