Lidi přišli do divadla na Smetanu, umělci jim četli Havla. Diváci je vypískali, „buranství“ hrozí se občanská společnost. Když na Hradě pískala D. Havlová, tak to bylo v pořádku

Sdílet

Diváci v divadle F. X. Šaldy v Liberci si koupili vstupenky na Smetanovu Hubičku. jaké bylo jejich překvapení, když na začátku byli nuceni poslouchat projev V. Havla od herce M. Polacha. Přitom o ničem takovém nebylo v progamu ani zmínky.

Část diváků začala proto rozhořčeně pískat. To rozzuřilo angažované umělce i „občanskou společnost“. Prý je to burantství, bědovali „lepší lidé„, zlobil se i hejtman Půta, prý je to neúcta k druhým. Však má recht, zaplatíte si vstupenky na operu do státem dotovaného divadla a místo toho vám čtou z Havla, no neberte to?!

Jen mi přjde divné, že jim to nevadí u hulvátů z vlastních řad. D. Havlová pískala na Hradě při slavnostním ceremoniálu a všichni tihle mravokárci mlčeli. Když druhé uráží hulvátským způsobem P. Novotný, tak také mlčí.

Divný dvojí metr, co myslíte?

A. Fischer


Sdílet

One Reply to “Lidi přišli do divadla na Smetanu, umělci jim četli Havla. Diváci je vypískali, „buranství“ hrozí se občanská společnost. Když na Hradě pískala D. Havlová, tak to bylo v pořádku”

  1. Když nám jsou nabízeny různé televizní stanice, operátoři, weby, také nikdo neuvádí, že bude obsah znehodnocen reklamami. ODS před volbami uváděla svůj politický program, slibovala a neuváděla to, co pak páchala. Tedy – stáje jsme podváděni. Také obelháváni a vydíráni.

Comments are closed.