Na Ukrajině je válka o zdrojové rezervy

Sdílet

“Válka je komplex opatření zaměřených na zachvácení cizích energetických, přírodních a lidských zdrojů.”

Tj. zatím se vždy nechávaly stát elektrárny, doly, továrny a hlavně se likvidovala plošně místa odporu (viz Korea, Vietnam, nyní Gaza), protože lidské zdroje byly zatím vždy na posledním místě. Tento střet to změnil. Válka se vede na velmi dlouhém úseku frontu, ale v podstatě se bojuje jen o nějaké v podstatě bezvýznamné vesnice, města a jeho obyvatelé jsou válkou v podstatě nedotčena.

Každý si říkal, proč se tak divně válčí. Ale ono se válčí vážně o ruské energetické zdroje v pozadí..
Podívejme se na důsledky, který má v podstatě pro drtivou většinu z nás takový “bezvýznamný” úder na vrt č.197 a související plynovou stanici.

V nedávné době se objevily informace, že za války fašistické Německo vybudovalo v horách Karpatského oblouku ohromný podzemní komplex a stovky km.chodeb. Zároveň zde byly spekulace, že se z tranzitního potrubí ztrácí velké objemy plynu (viz plynová válka – Topolánek) a Rusko musí dodávat ohromné objemy plynu navíc (prý téměř dvojnásobek) aby mohlo splnit uzavřené tranzitní smlouvy.
Je zde proto možnost, že tento ohromný dosud utajený komplex (pokud jsou zkazky o něm pravdivé) slouží jako plynový megazásobník a zničením tohoto vrtu a plynového uzlu ho nebude možné využít. pro následující zimní sezonu – nestačí ho naplnit.

Tím se totálně mění energetická rovnice nejen Ukrajiny, ale celé Evropy. Všechny plynové kontrakty založené na tomto megazásobníku nebude možné splnit a to způsobí kolaps plynového trhu v EU.
K tomu Rusko určitě připravuje zastavení reexportu svého plynu, protože má nyní velmi dobře zmapovaná všechna schémata toků, které potřebovalo znát.

Rusko poté na Ukrajině zasáhlo rozvodny a elektrárny, ale pouze zdroje, které slouží pro vykrývání špičky, jaderky a jejich rozvodny jsou neporušené. A jako bonus nechalo Ukrajině neporušené vedení na Západ.

Válku nerozhodnou síly na frontě, ale zdrojové rezervy a mrtví nebudou jako obvykle nikoho zajímat!

přišlo do redakční pošty


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *