„Občanská společnost“ a její nenávist ke svobodě slova

Sdílet

Před časem rozhodl soud vyšší instance, že vypnutí nezáislých webů na základě žádosti „české“ vlády a tajných služeb bylo protizákonné a uložil poskytovali připojení nadnárodní korporaci T-Mobile povinnost odškodnit odpojený web za ušlou reklamu. Tomu předcházelo několik judikátů nižších soudů, které nároky odpojených webů odmítly.

Přitom se jednalo zcela jednoznačně o protizákonnou aktivitu, protože neexistuje žádný zákon, který by v mírovém stavu povoloval obecnou cenzuru. Bylo by to dokonce protiústavní.

Výrok soudu velmi pobouřil „občanskou společnost“ a její protagonisty a jejich komentáře stojí za přečtení. Prý je to skandální a pokud budou jiné (dezolátské) názory tolerovány, tak prý za chvíli dopadnou jako Maďarsko a Slovensko. Že je to podpora cenzury a omezení základní svobody slova?! To už nikoho z těch „vzdělaných a tolerantních“ příslušníků občanské společnosti nevzrušuje. Naopak oni by nejraději hlasatele jiných názorů fyzicky zlikvidovali!

Tento fenomén ale není bohužel po převratu v roce 1989 nic nového. Mnoho tzv. disidentů se aktivně zapojilo do omezování svobody slova a dokonce do snah o kriminalizaci jiných názorů. Za všechny třeba poslanec ODS Marek Benda, který byl spolupředkladatelem prvního zákona omezující svobody slova v roce 2000. o „popírání genocidia“. Další odpudivým příkladem je klan Kroupů, který se neslavně zasloužil o vyhození jisté pražské učitelky z práce za jiný názor na válku na Ukrajině, dokonce jí Kroupové zařídili trestní obvinění.

Mnohým před listopadovým disidentům tedy zjevně o žádnou svobodu nešlo, jejich motivace byla čistě zištná. Zmocnit se vlády a národního bohatství, což většinou dělali pro své zahraniční pány, či soukmenovce.

Proč ale nenávidí svobodu slova mladý zaměstnanec nadnárodní korporace, či neziskovkář? Odpověď je vlastně jednoduchá, jeho guruové v prorežimních mediích mu vnukli myšlenku, že jediná pravda je ta jejich a on jim jenom nahlas přitakuje a potvrzuje si přítomnost k „vládnoucí vrstvě“.

Liberální demokracie je tedy systém totalitní a je v přímém rozporu se základnímí lidskými svobodami. Mezi ně svoboda slova nepochybně patří. Ta je pro všechny, nebo pro nikoho.

Aroon G.


Sdílet

One Reply to “„Občanská společnost“ a její nenávist ke svobodě slova”

  1. Uzavření alternativních stránek na pokyn české vlády nebyl jediný jejich zločin té doby, tím druhým byla likvidace Sberbanky, kdy tato likvidace proběhla ve stejném období, jako ty weby. Tímto aktem řízené likvidace ekonomicky zdravé banky bylo okradeno 90 tisíc českých střadatelů a firem o své úspory. Byl to ještě hanebnější čin Fialovy vlády, než ty weby, ale zde proti státu člověk jako postižený nic nesvede. Tu roli užitečného idiota u Sberbanky sehrála Česká národní banka. V nedávné době jsem tam před ČNB 2 x protestoval s transparentem a megafonem proti této krádeži století a byli kolemjdoucí, kterým se to nelíbilo, že tam protestuji a slovně na mě útočili, i když jsem to měl nahlášeno oficiálně jako shromáždění na Magistrátu Praha. Ta Praha je plná idiotů. Mně tam zůstaly 3 miliony korun, když tu další část mi kompenzovali jako pojištěnou část s daní českých občanů.

Comments are closed.