Valentýnská deklarace: „vraždění palestinských žen a dětí jako akt křesťanské lásky?! Ježíš by je hnal holí…!

Sdílet

Na den Sv. Valentýna zveřejnila skupina „osobností“ tzv. Valentýnskou deklaraci, která de facto obhajuje postup Izraele v pásmu Gaza. Tam dochází k rozsáhlému vraždění a vyhánění palestinských civilistů z jejich domovů a území. Zatím bylo zabito asi

K deklaraci se bohužel připojily i některé významné české katolické osobnosti. Především Dominik kardinál Duka OP, emer. arcibiskup pražský a prof. Petr Piťha, emer. probošt Kapituly všech svatých.

Když si odmyslím, že celá ta operace Hamásu byla velmi podivná a řada západních politiků mluví o Hamasu jako o projektu izraelských tajných služeb a již otevřeném volání o vyhnání všech Palestinců a zabrání jejich území, tak nemohu opomenout, že Hamas není 2,4 mil palestinských žen a dětí, z nichž někteří jsou dokonce křesťané! Jako křesťané nemůžeme přihlížet podobnému bezpráví páchanému na těch nejslabších!

Argumentace oné deklarace, že Náš Pán Ježís Kristus byl žid z rodu Davidova, je zcela lichá. Vždyť to byl právě on, který zavrh arogantní ideu vyvolenosti jeho soukmenovců a naopak nabídl spásu všem bez rozdílu. Židům i gojům. Za ně (nás) všechny On trpěl na kříži!

Pokud podobné deklarace podepisují příslušníci židovského národa jako Marek Benda, Jana Černochová, Oldřich Lichtenberg, Daniel Herman, či Jiří Bartoška, pak to snad lze pochopit jako podporu vlastních židovských zájmů a postojů. My křesťané se můžeme pouze podivovat jejich cynismu a modlit se za jejich spásu.

Stejně jako v případě hlupáků-snaživců jako T. Zdechovský, P. Bělobrádek, kteří se chtějí zalíbit současným samozvaným vládcům světa patrně ze zištných důvodů… Náš Pán by je hnal holí jako kupčíky z chrámu.

Skutečný křesťan podobné akty násilí schvalovat a obhajovat nikdy nemůže!

Štěpán Veselý. Morava


Sdílet

One Reply to “Valentýnská deklarace: „vraždění palestinských žen a dětí jako akt křesťanské lásky?! Ježíš by je hnal holí…!”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *