České pivo je v Maďarsku o 26% levnější! Vysávání českých spotřebitelů nemá obdoby. Je to důvod spěchu s „korespondenčním voličem“?

Sdílet

Oficiální česká media se opakovaně tetelí blahem, jak je v Orbánově Maďarsku prý draho. Jak tam mají drahé jídlo, benzín, elektřinu atd. Prý to je vše vina Ornánovy populistické vlády a zákazu LGBT propagandy.

Jak je to ve skutečnosti? Ačkoliv je v Maďarsku hlavní sazba DPH 27% a existují ještě 2 snížené sazby na 18 (potraviny) a 5 %, tak většina běžných spotřebních výrobcůje tu levnější než v ČR, kde je aktuáně DPH nižší a třeba u potravin je jen 12%!

Třeba rohlík tady stojí kolem 49-59 HUF (forintů) a to je asi 3,8.při mé poslední návštěvě v ČR stál rohlík kolem 4-6 kč. S chlebem je to podobně,stejně jako s mlékem a dalšími základními potravinami.

Někdy jsou ale zcela srovnatelné potraviny v Maďarsku významně levnější. Třeba pivo Plzeň. 6 plechovek 0,5l totohle českého premiového piva stojí v ČR kolem 220 kč, v Maďarsku 2700 HUF, to je asi 175 kč a je tedy v Budapešti o skoro 26% levnější.

Alespoň vidíte, jak na Čechy myslí koloniální vláda 5 koalice. Ta dovolí záapdním koncernům vysávat české spotřebitele jako pijavice. V Česku je dráž než v Polsku, Německu, Rakousko a i v kritizovaném Maďarsku…. Je otázkou, jak dlouho si to český volič nechá líbit?

Není divu, že pak je potřeba rychle zavést korespondenční volbu, aby voliči z amerických hřbitovů zase rozhodli o vládě „občanské společnosti“ pohrobků V. Havla.

Ondra Š. Budapešt/Portugal

v Maďarsku je české pivo o 26% levnější než v Česku


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *