Uloupená ruská aktiva půjdou na splátky ukrajinských lichvářských dluhů. Zdarma poskytují zbraně Ukrajině pouze kolonie jako Česko

Sdílet

Oficiální „česká“ media informují veřejnost, že zabavená ruská aktiva v západních bankách prý půjdou na obnovou válkou zničené Ukrajiny. Jenže ve skutečnosti je to lež určená naivní veřejnosti a „občanské společnosti“ hlupáků z městských kaváren.

Ve skutečnosti těch zhruba 270 mld. UDS, které měli Rusové uložené v západních bankách, půjde na splátky ukrajinských dluhů. Jedná se o skutečně astronomické dluhy, které jsou často úročeny 30+ procenty ročně. Západní pomoc totiž není zdarma, ale na dluh. Funguje to zhruba takto, západní vlády (USA, UK atd.) schválí pomoc Ukrajině a „finanční trhy“ jí poskytnou. Vedle toho si ukrajinská vláda půjčuje sama na financování předchozích dluhů, ty od převratu v roce 2014 narostly o zhruba 70 mld. UDS plus astronomické úroky.

Oficiálně se jedná o plán skupiny G7, ale ve skutečnosti je to zase akce globální finanční oligarchie.

Ukažmě si to na následujícím příkladu. Majitel banky, který nechal vládu zabavit ruské peníze na účtech (nazvěme ho třeba hypoteticky pan Rot-d), půjčil i Ukrajině. Teď nařídil místním vládám, aby mu posvětily legislativně, že ty ruské peníze si vezme jako splátku ukrajinských dluhů včetně oněch astronomických úroků. Peníze z ruského účtu si tak klidně převede na svůj a bude o nějakých 270 mld. UDS bohatší. Kdyby náhodou ale Rusko vymáhalo někdy peníze zpátky, tak je pochopitelně nebude vymáhat po panu Rot-ovi, ale po záapdních vládách a zaplatí to daňový poplatník. Pan bankéř k žádné újmě nepřijde a bude jediný, kdo na všem pohádkově vydělá. Ono je potřeba spěchat, válka na Ukrajině pomalu končí a tak je potřeba kasírovat zisky.

Na závěr snad připomenu, že Ukrajině zdarma daruje zbraně a pomoc pouze několik kolonií jako Česko, Slovensko, Polsko atd… Západ.

bankéřka Nika


Sdílet

2 Replies to “Uloupená ruská aktiva půjdou na splátky ukrajinských lichvářských dluhů. Zdarma poskytují zbraně Ukrajině pouze kolonie jako Česko

  1. Kam půjdou peníze českých střadatelů zabavené na základě uvalení amerických sankcí na Sberbanku před 2 roky? Kromě peněz ze státního pojištění, to je ze státního rozpočtu jsme z nich nedostali ani korunu,

  2. to chce klid, pro Rusko to nehraje zadnou roli protoze ukradene rezervy si kompenzuje konfiskaci majetku zapadnich firem v Rusku ktere samozrejem sumu zabavenych rezerv prevysuji. Pejzata bankovni mafie v NATO statech uz mele z posledniho a aby si zachranila prdel, nebudou ruske rezervy rozhodne stacit, v porovnani s potrebnymi skutecnymi aktivy (tim nemyslim z ridkeho prdu vyrobene hajzldolarky) to je kasicka na kafe. Co ovsem vypatlani politicti tajtrlici na Zapade nechapou, zabavenim ruskych rezerv naznacili i tomu poslednimu blbci ktery tam chtel investovat, “ vase investice uvitame ale v pripade potreby je budeme muset ukrast“, to je klasicka strelba do vlastniho kolena.
    To znamena ze nevyhnutelny kolaps dolaroveho systemu se tim jeste urychli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *