Úvahy o současné demokracie. Je to to nejlepší, nebo máme hledat něco jiného?!

Sdílet

Je současná demokracie nejlepší forma vládnutí? Nebo potřebujeme vymyslet nový splečenský systém, kdy si národy budou zase vládnout sami? K tomu pár postřehů od nezávislých myslitelů.

Volby jsou divadlo předhozené masám, aby měly pocit, že o něčem rozhodují. Je to jen takový řízený přetlakový ventil k uvolňování napětí ve společnosti. Fakticky lidé nerozhodují o ničem. 

“Chcete-li vládnout státu, musíte ovládat i opozici, která proti způsobu vlády nutně vznikne v každé zemi. Tuto opozici můžete ovládat zpravodajsky tak, že jste informován o osobách a veškerém dění v ní (penetrating = průnik dovnitř a postupné ovládnutí), nebo tak, že si opozici vytvoříte sám. Tak jste zabezpečen proti prozrazení cílů, které sledujete. To je případ všech současných států, ČR nevyjímaje. K tomu účelu je nejlépe vhodný způsob tzv. demokracie, postupně zaváděný zednáři po francouzské revoluci (název je mylný, protože to byla revoluce zednářů a Židovstva). Pravidelné střídání vlád ve čtyřletých intervalech volbami, je nejvhodnější způsob skrývání déledobých cílů, korigováním postupů, metod a prostředků, reagováním na veřejnost, úpravou chování obyvatelstva prostřednictvím zákonů, atd.”
(Miroslav Dolejší, soukromá korespondence, 1999)

Zednáři často rádi opakují jedno ze svých hesel: “Zednářství bez demokracie neexistuje. Bez zednářství není demokracie”. Anekdota, kterou vypráví Wysocki, a události a skandály, které jsem popsal ve své knize “Polské zednářství 1999”, například ve Velké Británii a Itálii, svědčí o tom, že ve skutečnosti je to tak, že “není demokracie, když je zednářství”. Protože když se zednáři objevují na klíčových postech ve státě, ekonomice a médiích, neexistuje už svobodný trh (zednář dává peníze jen zednáři), spravedlnost (zednářský soudce nevynese rozsudek odsuzující zednáře), parlamentní demokracie (zednáři z různých stran se scházejí mimo parlament a o všem rozhodují), svoboda slova (svobodní zednáři “povolují” v masmédiích vše, co je napadne, a blokují vše, co se jim nelíbí), neexistuje ochrana zájmů daného státu (svobodní zednáři přítomní v jeho struktuře vystupují společně se svobodnými zednáři, kteří jsou ve strukturách jiných států) atd., atd.
(Stanislaw Krajski)


Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *